FinansWatch

Pensjonsforvalter: Hvis en eller flere personer i teamet slutter, kan det være et rødt flagg

Når Fellesordningen for AFP overvåker sine eksterne forvaltere, er viktige personalendringer blant tegnene som kan føre til at varsellampene går.

Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB

Fellesordningen for AFP, som administrerer all avtalefestet pensjon i privat sektor i Norge, slutter å investere i fond i tilfeller hvor flere nøkkelmedlemmer i teamet slutter.

Det skriver AMWatch, som viser til IPE.com.

– Hvis en kritisk ansatt på laget slutter, vil vi definitivt slutte å investere ganske raskt, sier Frode Veiby, head of equities.

Veiby fortalte på et webinar i regi av eVestment hvordan de overvåket sine eksterne forvaltere. Ifølge AMWatch er typiske varselstegn et fall i prestasjonene eller endrigner i risikonivået, men også viktige personalendringer kan føre til at alarmen går.

– Når vi investerer i et nytt fond, er det ikke et selskap, men et team av porteføljeforvaltere bak strategien, og hvis en eller flere personer i det teamet slutter, vil det definitivt være et stort rødt flagg for oss, sier Veiby ifølge nettstedet.

Fellesordningen for AFP har totalt 42 milliarder kroner under forvaltning.

Mer fra FinansWatch

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch