FinansWatch

Finanstilsynet: Pensjonsbransjen kan tåle større tap nå enn i 2008

I løpet av første halvår har bufferfondene til pensjonsbransjen krympet med 13,1 milliarder kroner. Thea Birkeland Kloster sier til FinansWatch at bransjen kan tåle større tap enn tidligere, men at det kan være utfordrende å oppnå meravkastning på spesielt ett produkt.

Thea Birkeland Kloster, seksjonssjef for analyse og rapportering i Finanstilsynet. | Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix, Finanstilsynet (innfelt)

– Det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til utviklingen i norsk og internasjonal økonomi og finansmarkedene. Krisen kan gi vedvarende lave renter og verdifall på foretakenes investeringer som svekker foretakenes resultater og soliditet, sier Thea Birkeland Kloster, seksjonssjef for analyse og rapportering i Finanstilsynet.

Tall fra bransjen viser at det samlede resultatet til de norske livsforsikringsforetakene falt fra fra 5,5 milliarder i første halvår i fjor til 9,0 millioner kroner i samme periode i år. Samtidig gikk fortsatt fire av de tolv livsforsikringsforetakene fortsatt med underskudd etter første halvår, mot seks etter første kvartal.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch