KLP og Norfund investerer 478 millioner i Asia

Pensjonsgiganten går sammen med Norfund og inversterer nesten en halv milliard kroner. Pengene skal brukese til å tilby fornybar energi til bedrifter i Asia.
KLP fortsetter å investere i fornybar energi. Denne gang gjennom selskapet Berkeley Energy Commercial Industrial Solutions. | Foto: Ørn E. Borgen/NTB scanpix
KLP fortsetter å investere i fornybar energi. Denne gang gjennom selskapet Berkeley Energy Commercial Industrial Solutions. | Foto: Ørn E. Borgen/NTB scanpix

Ifølge E24 går KLP og Norfund inn med 54 millioner dollar, tilsvarende 478 millioner kroner, i det Singapore-baserte selskapet Berkeley Energy Commercial Industrial Solutions.

Målet med prosjektet er etter hvert å tilby fornybar energi med en kapasitet på 500 megawatt til asiatiske selskaper.

– Ved å tilby fornybar energi direkte til storbrukere i vil vi gi et viktig bidrag til både å skape arbeidsplasser og kutte store klimagassutslipp, sier Norfund-sjef Tellef Thorleifsson, til E24.

Berkeleys modell går ut på å levere energi som en tjeneste, som betyr at de står for byggingen av anlegget slik at bedriftene kun betaler for energien i etterkant.

Siemens Financial Services, som er finansvirksomheten til Siemens, er også med på laget. Etter å ha bygget flere slike løsninger i India, Indonesia og Thailand, er planen å utvide videre til Filippinene, Vietnam, Malaysia og Kina.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter