FinansWatch

Pensjon

Finansbransjens lønnsomhet falt i 2020

Norske banker og forsikringsselskaper måtte tåle lavere lønnsomhet i 2020 og man må tilbake til finanskrisen i 2008 for å finne lignende tall for tap hos bankene. Men ett segment har kommet styrket ut av pandemien.

Danica i Norge greide ikke følge opp rekordåret 2019

Danica Pensjon Norge leverer et svakere årsresultat, som er preget økende kostnader. – Kostnadene våre øker; samtidig har vi benyttet 2020 til å investere i en helt ny forretningsmodell, der vi kan tilby produktene våre direkte i markedet, sier adm. direktør Steinar Nielsen, til FinansWatch.

Nordnet samarbeider med Itello for å vinne i EPK-markedet

Anders Skar mener at systemet er en nøkkelfaktor i å ta en posisjon i markedet for Egen pensjonskonto, og at det har gjort det mulig for Nordnett å ytterligere å tilpasse bankenes spare- og investeringsplattformer til det norske markedet.

KLP skal kartlegge seniorer i helsesektoren

KLP har hatt fokus på seniorpolitikk og kunnskapsformidling siden 2000, og nå håper de å få belyst flere problemstillinger i nytt samarbeidsprosjekt. – KLP har flere problemstillinger knyttet til tidligpensjonering som kan være interessante å se på i dette prosjektet, sier Vibeke Os Bratlie, til FinansWatch.

Mandag åpnes 1,5 millioner nye pensjonskontoer

På mandag får alle med innskuddspensjon en egen pensjonskonto. Det neste er å bestemme om pensjoner fra tidligere arbeidsgivere skal samles i samme konto. – Vi ønsker også å gi arbeidstakerne større oversikt, valgfrihet og eierskap til egen pensjon, sier finansminister Jan Tore Sanner.

Siste Nytt