Inngår strategisk samarbeid for å styrke miljøet for bærekraftkompetanse i finansnæringen

Forening for Finansfag (FNN) og Norsk forum for ansvarlige og bærekraftige investeringer (Norsif) inngår nå et strategisk samarbeid for å stryke bærekraftkompetansen i finansnæringen.
Administrerende direktør Mette Lindbæk i FNN. | Foto: FFN
Administrerende direktør Mette Lindbæk i FNN. | Foto: FFN

FNN og Norsif ser et kompetansebehov på bærekraftig finans, samtidig som de ser en stor interesse. Derfor vil de to foreningene nå gå sammen om et strategisk samarbeid for å utvikle bærekraftkompetansen i finansnæringen for deres meldemmer.

– Vi ser veldig frem til dette samarbeidet, og har stor tro på at dette vil være til stor nytte for medlemmene i begge foreningene. Tett samarbeid og integrasjon mellom fagområdene bærekraft og finans er nødvendig for å lykkes med den omstillingen vi skal igjennom, sier administrerende direktør Mette Lindbæk i FNN i en pressemelding.

Kompetansehevingen vil skje gjennom faglige arrangementer og kurs, i tillegg til at de to organisasjonene vil sikre god kunnskapsdeling for å videreutvikle fagområdet.

– Vi ser et behov for å samle kreftene og styrke fagkompetansen innenfor bærekraftig finans i Norge. Samarbeidet mellom FFN og Norsif vil være et viktig bidrag for å oppnå dette, sier Norsifs styrelder, Janicke Scheele.

Gjennom samarbeidet vil også FFN ta over det administrative ansvaret for Norsif, og det vil samtidig bli opprettet en felles bærekraftkomité.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også