Siviløkonomutdanning ved NHH topper fortsatt

Denne uken kom tallene for samordna opptaks hovedopptak ut, og økonomiutdanning er fremdeles et av de mest ønskede utdanningsløpene.
Illustrasjonsfoto av en student. | Foto: Pexels / Liza Summer
Illustrasjonsfoto av en student. | Foto: Pexels / Liza Summer

Økonomiutdanning som helhet må se seg slått av «helse» når det kommer til antall søkere, men det er fortsatt en stor konkurranse om studieplassene.

Siviløkonomutdanningen ved NHH hadde 2.053 søkere, men tilbyr kun 500 studieplasser. Det har gitt studie en poengkvote på 55,4 poeng for førstegangsvitnemål i år. Som er det høyeste for økonomistudiene i Norge.

Bak siviløkonomutdanningen ved NTNU følger det nyopprettede «økonomi og administrasjon, Trondheim, master» ved NTNU med 53,5 poeng, og «økonomi og administrasjon, Trondheim, bachelor» ved NTNU på 51,9 poeng.

Trend

E24 har spurt hva forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) tenker om at det nye studiet allerede klatrer såpass på listen.

– Hvis studiet klarer å ta igjen NHH, er det grunn til å gratulere dem med å sy sammen et studium som åpenbart er svært prestisjefullt. Vi får se om trenden vedvarer, sier Borten Moe.

For ordinær kvote, altså ikke førstegangssøkere, har siviløkonomutdaningen ved NHH en poenggrense på 58,9, økonomi og administrasjon, Trondheim, master ved NTNU ligger på 58, mens bachelor-programmet har en poenggrense på 55,9.

Bak de tre ledende studieprogrammene føler studier ved Oslo Met, Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Oslo, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Universitetet i Agder og Universitetet i Stavanger.

Økonomi og ledelse topper i Oslo

BI-startup får millionstøtte

Jobber som valutamegler i Bergen: – Det er rart at ikke flere ønsker å jobbe i byen med landets beste finansutdanning

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også