Hun blir ny konkurransedirektør

NHH-professor Tina Søreide blir ny konkurransedirektør etter Lars Sørgard.
Tina Søreide kommer fre en professorstilling ved Norges Handelshøyskole (NHH). | Foto: NHH
Tina Søreide kommer fre en professorstilling ved Norges Handelshøyskole (NHH). | Foto: NHH

Tina Søreide kommer fra stillingen som professor ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Fredag ble hun i statsråd utnevnt til direktør for Konkurransetilsynet. Søreida tar over etter konkurransedirektør Lars Sørgard.

– Konkurransetilsynet skal bidra til effektiv bruk av våre felles ressurser, ved å fremme konkurranse til fordel for forbrukere og næringsliv. Med sin tunge fagbakgrunn, lange erfaring og brede nettverk, mener jeg Tina Søreide er riktig kandidat til å lede Konkurransetilsynet sitt arbeid framover, seier næringsminister Jan Christian Vestre, i en pressemelding.

– Konkurransetilsynet har en viktig samfunnsfunksjon, og arbeider med et krevende og betydningsfullt område. Nå ser jeg fram til å komme i gang, og til å jobbe sammen med en solid organisasjon, seier Tina Søreide.

Særeide har en doktorgrad i økonomi, og har særlig hatt fokus på korrupsjon. Hun har hatt en treårig post doc-stilling på juridisk fakultet ved Universitetet i Bergen, og har skrevet en rekke artikler og bøker sammen med jurister. skrive ein rekkje Hun har utført arbeid for en rekke internasjonale organisasjoner, inkludert OECD og Verdensbanken.

Hun har være aktiv i samfunnsdebatten i en årrekke, og da særlig i spørsmål knyttet til korrupsjon. I  2020 vant hun formidlingsprisen ved NHH.

Tina Søreide kommer fre en professorstilling ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Søreide er ansatt på åremål for seks år, og tiltrer stillingen som konkurransedirektør etter avtale.

Konkurranseekspert: – Mastercard er en stor og kraftig spiller som er i stand til å gjøre mottiltak

DNB klager på Konkurransetilsynets vedtak om å stoppe oppkjøpet av Sbanken: – Vi opplevde at tilsynet låste seg veldig tidlig

Dette er de prioriterte områdene til Finanstilsynet for rapportering av årsregnskap 2021 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også