Vil innhente gjeldsopplysninger fra ansatte i Norges Bank

Finansdepartementet foreslår at Norges Bank skal gis adgang til å hente inn gjeldsopplysninger fra ansatte, samt å utvide listen over straffebestemmelser som skal komme frem på politiattesten.
Foto: Norges Bank/Esten Borgos
Foto: Norges Bank/Esten Borgos

Forslaget, som er utarbeidet av Norges Bank, handler om bankens adgang til å innhente opplysninger til bruk ved personkontroll for å ivareta sikkerhetshensyn, har vært til høring. Fristen går ut torsdag.

Ifølge departementet viderefører forslaget i stor grad gjeldende forskrift og praksis. Det nye er at det foreslås en adgang til innhenting av gjeldsopplysninger. Videre foreslås det å utvide listen over straffebestemmelser som skal komme frem på politiattesten.

Sentralbankloven gir Norges Bank hjemmel til å innhente politiattest og kredittopplysninger om personer som får adgang til bankens bygninger uten følge. Derfor omfatter forslaget til forskrift også innhenting av opplysninger som er leietakere hos banken, heter det i høringsbrevet. Dette gjelder blant annet Finanstilsynet, som leier kontorer i bygget.

Finansnæringen har økt tryggheten for BankID – men én faktor er vanskelig i å endre

Finans Norge vil i dialog med Økokrim om stans av transaksjoner

Oljefondet svartelister fire kinesiske selskaper 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også