FinansWatch

Norwegian Block Exchange henter lobbyist som direktør

Kryptobørsen har ansatt ny direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt fra IKT Norge.

Liv Freihow går fra IKT Norge til Norwegian Block Exchange. | Foto: Veslemy Vraskar

Liv Freihow er ansatt som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i kryptobørsen Norwegian Block Exchange (NBX).

Freihow har vært et kjent ansikt for it-bransjen i samme rolle i bransjeorganisasjonen IKT Norge, hvor hun har jobbet de siste 14 årene, først som prosjektleder og til slutt som direktør for politikk.

Nå går hun over til fintech-bransjen, i en av de få norske kryptobørsene.

– Blockchain og kryptovaluta er de viktigste endringene som har truffet økonomi og finans på flere tiår. Vi har bare bare sett starten på noe som jeg tror vil påvirke finansbransjen og andre næringer radikalt, sier Liv Freihow til Shifter.

For Freihow kom muligheten på et helt riktig tidspunkt. Hun har savnet å jobbe i næringslivet og hadde begynt å se seg om etter nye muligheter da interessen fra NBX kom.

– En viktig del av jobben min blir å bygge bro mellom digital finans, tradisjonell finans og myndigheter. Jeg er sikker på at digital finans kommer til å leve side om side med tradisjonell finans i lang tid fremover. De er og kommer til å være gjensidig avhengig av hverandre, sier Freihow.

Freihow har en bachelorgrad i kommunikasjon fra Handelshøyskolen BI som er bygget ut med en mastergrad i kommunikasjon fra University of Southern California og mastergrad i globalisering og media fra London School og Economics and Political Science.

Nysteen er påtroppende Kredinor-sjef: – Riktig å se på inkassoloven

Leder i Kvinner i front-finans: – Gutta er kanskje flinkere til å prate bullshit

Runa Kerr om lønnsgap: – Handler først og fremst om hvilken type stilling de har 

Mer fra FinansWatch

Aprila bank: – Beste kvartalet noensinne

Etter hvert som samfunnet åpner opp igjen ser Aprila bank en stor økning i både utlån og antall etterspørsler. Og de ser ikke for seg at det stopper med det første.

Les også

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger