FinansWatch

Sparebank 1 Nord-Norge blir partner med Kvinner i finans charter

Ønsker å sikre likestilling i ledelsen.

Turid Aspenes, som er konserndirektør for Organisasjon i SpareBank 1 Nord-Norge. | Foto: Sparebank 1 Nord-Norge

Sparebank 1 Nord-Norge har signert initiativet Kvinner i finans charter som «funding partner», altså en partner som bidrar økonomisk til initiativet.

– Mange tenker nok at full likestilling er oppnådd for lenge siden, men slik er det ikke. Spesielt i ledende stillinger er det fortsatt et gap, også i finansbransjen. Gjennom å forplikte oss tror vi at dette kan endres. Det er derfor SpareBank 1 har valgt å signere initiativet, sier Turid Aspenes, som er konserndirektør for Organisasjon i SpareBank 1 Nord-Norge i en artikkel på bankens nettsider.

Ifølge Finans Norge er 24 prosent av topplederne i finansbransjen i Norge kvinner.

– Vi stiller stadig endrede krav til våre kunder i takt med både trender og reguleringer i samfunnet rundt oss. Blant annet dreier dette seg om bærekraft og grønn omstilling. Det er ingenting i veien for at vi også skjerper kravene til likestilling hos våre kunder. Her er det dog viktig å være tydelig på at vi er opplysende og rådgivende, og ikke svinger pisken. All endring må skje etter en fornuftig plan, og ikke forhastet. Men det er hevet over enhver tvil at vi kan være med å påvirke, sier Aspenes.

Banken er samtidig tydelig på at likestilling ikke skal gå på bekostning av kompetanse.

– Det er viktig å understreke at kompetanse alltid er det som først og fremst må legges til grunn for rekruttering av ledere. Det er for eksempel fortsatt slik at det er flere menn enn kvinner som har høyere utdanning i Norge, og det kan delvis forklare det faktum at kvinner er underrepresentert på ledernivåene. Men her er gapet i ferd med å tette seg. Fortsetter utviklingen vil vi kanskje se en omvendt statistikk om bare få år. Om det vil føre til en overvekt av kvinner som ledere vil bare tiden vise. Målrettede tiltak for å sikre en god balanse vil da uansett være like viktige.

Kvinner i Finans Charter melder om overveldende respons fra finansbransjen

Danske Bank ansetter ny sjefstrateg

Rekruttering: Danske Bank spør studentene hva de ønsker seg av fremtidig arbeidsgiver 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch