Finans Norge: Finansbransjen har god kjønnsbalanse generelt – men ett område er utfordrende

Finans Norge vil ha flere kvinner inn i teknologistillinger i finansbransjen, det vil være bra for å oppnå bedre likelønn påpeker bransjeorganisasjonen.
Therese Høyer Grimstad er advokat og fagsjef for individuell arbeidsrett i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk (bakgrunn), Finans Norge (innfelt)
Therese Høyer Grimstad er advokat og fagsjef for individuell arbeidsrett i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk (bakgrunn), Finans Norge (innfelt)

Ifølge Finans Norge er kjønnsbalansen god i norsk finansbransje og er omtrent 50/50 generelt, men særlig it-stillinger er unntatt, i tillegg til en del spesialiststillinger. Det håper de at regjeringens strategi for et mer likestilt utdannings- og arbeidsmarked kan bidra til, skriver Finans Norge på sine nettsider.

Ifølge Finans Norges likestillingsindikator er det bare 29 prosent av it-studentene som er kvinner, og det er her man må starte, mener Finans Norge.

Organisasjonens egen statistikk viser også at kvinner i bransjen tjener 82 prosent av hva mennene tjener, mot 87,5 prosent i samfunnet som helhet. Gapet skyldes i stor grad en skjevdeling av hvem som innehar de best lønnede stillingene, mens gapet er lite når man sammenligner kjønn i samme posisjon, stadig i kvinnenes disfavør.

«På forespørsel fra medlemsbedriftene lanserer Finans Norge i høst en veileder for mangfoldsrekruttering. Veilederen skal gi Finans Norges medlemsbedrifter praktiske råd og tips for å fremme bevissthet og fokus på mangfold i de ulike fasene av rekrutteringsprosessen», skriver Finans Norge.

Lunar Bank får ny toppsjef

Finansforbundet har klare forventninger til ny regjering

Den nye Bien-sjefen: – Ser frem til åpne dører

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også