FinansWatch

Finans Norge: Finansbransjen har god kjønnsbalanse generelt – men ett område er utfordrende

Finans Norge vil ha flere kvinner inn i teknologistillinger i finansbransjen, det vil være bra for å oppnå bedre likelønn påpeker bransjeorganisasjonen.

Therese Høyer Grimstad er advokat og fagsjef for individuell arbeidsrett i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk (bakgrunn), Finans Norge (innfelt)

Ifølge Finans Norge er kjønnsbalansen god i norsk finansbransje og er omtrent 50/50 generelt, men særlig it-stillinger er unntatt, i tillegg til en del spesialiststillinger. Det håper de at regjeringens strategi for et mer likestilt utdannings- og arbeidsmarked kan bidra til, skriver Finans Norge på sine nettsider.

Ifølge Finans Norges likestillingsindikator er det bare 29 prosent av it-studentene som er kvinner, og det er her man må starte, mener Finans Norge.

Organisasjonens egen statistikk viser også at kvinner i bransjen tjener 82 prosent av hva mennene tjener, mot 87,5 prosent i samfunnet som helhet. Gapet skyldes i stor grad en skjevdeling av hvem som innehar de best lønnede stillingene, mens gapet er lite når man sammenligner kjønn i samme posisjon, stadig i kvinnenes disfavør.

«På forespørsel fra medlemsbedriftene lanserer Finans Norge i høst en veileder for mangfoldsrekruttering. Veilederen skal gi Finans Norges medlemsbedrifter praktiske råd og tips for å fremme bevissthet og fokus på mangfold i de ulike fasene av rekrutteringsprosessen», skriver Finans Norge.

Lunar Bank får ny toppsjef

Finansforbundet har klare forventninger til ny regjering

Den nye Bien-sjefen: – Ser frem til åpne dører

Mer fra FinansWatch

Norges Bank tilbyr F-lån

Mandag skriver Norges Bank på sine sider at det kommer nye tiltak for å dempe svingningene i pengemarkedsrentene.

Vil endre maksgrense for utlån

Finanstilsynet har i dag sendt et høringsnotat til Finansdepartementet med råd om blant annet redusert maksgrense for utlån.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch