FinansWatch

Handelsbanken Norge har fått ny viseadministrerende direktør

Han blir det andre topplederen med ny rolle i banken siden juni.

Foto: Handelsbanken

Christian Dahl (46) er ansatt som viseadministrerende direktør for Handelsbanken Norge. Dahl er en intern rekruttering og har allerede ansvaret for kapitalforvaltning, private banking, forsikring og capital markets.

Med den nye rollen vil han også ha ansvar for å følge opp og koordinere strategi- og forretningsutvikling. I tillegg vil han ha et overordnet ansvar for bærekraftsarbeidet til banken.

Dahl er utnevnt av administrerende direktør Arild Andersen, som selv tiltrådte i juni.

– Vi er blitt store i Norge samtidig som det blir stadig mer komplekst å drive bank. Jeg etablerer denne rollen for å få enda bedre oppfølging og koordinering av viktige områder. I tillegg er det bra å ha en som kan rykke inn for meg når det trenges. Jeg er veldig glad for at Christian ønsker å ta denne jobben, sier Andersen til Handelsbanken Magasin.

Dahl har lang fartstid i Handelsbanken. Han startet der i 2004 og har i hovedsak jobbet med kapitalforvaltning og kapitalmarkedet. Han har sittet i ledergruppen siden 2016.

– Jeg er veldig glad for tilliten og muligheten, og gleder meg til å ta fatt. I Handelsbanken har vi et veldig godt utgangspunkt for videre lønnsom vekst i Norge. Vi har fornøyde kunder, et godt konsept med personlig rådgivning, lav risiko og lave tap, og god lønnsomhet. Nå tar vi viktige og offensive steg innen digitalisering og bærekraft for å utvikle banken videre, sier Dahl.

Christian Dahl har bakgrunn som jurist og siviløkonom fra henholdsvis Universitetet i Oslo og NHH. I tillegg til Handelsbanken har han også erfaring som Country Manager for Xact ETFs og har sittet som nestleder for Handelsbankens pensjonskasse Oktogonen.

FutureXchange har fått ny daglig leder

Jbf Forsikring ansetter ny konserndirektør

Finn.no: – Heftig vekst i stillingsmarkedet for bank, finans og forsikring 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch