DNB satser ungt i Larvik

DNBs kontor i Larvik satser på yngre rådgiver for å gi unge boligkjøpere noen de kan relatere seg til.
DNBs kontor i Sanden i Larvik. | Foto: Google
DNBs kontor i Sanden i Larvik. | Foto: Google

Dragan Novakovic (28) begynte som rådgiver ved DNBs kontor i Larvik i mars. Han er en av to nye rådgivere ved kontoret. Den andre er Bent-Einar Eriksen Mørk (47). Boligprisene i området har steget med 17 prosent siden starten av 2020.

– Vi ser et økt behov for finansrådgivere. Vi har aldri før fått så mange henvendelser som nå. Derfor har vi styrket laget med Bent-Einar og Dragan. Det er ekstremt mange som skal kjøpe ny bolig, hytte eller bobil, så veldig mange spør om råd eller trenger lån, sier assisterende banksjef Marit Kaupang Klewe til Østlandsposten.

Novakovic er den desidert yngste finansrådgiveren ved kontoret.

– Det er mange unge som synes det er fint å møte en på sin egen alder. Sånn er det jo ofte med mennesker, at vi liker å møte noen på vår egen alder, sier Novakovic.

Han erkjenner at mange unge er godt forberedt på egen situasjon og egne muligheter når de tar kontakt.

– Jeg tar en full gjennomgang av situasjonen. De fleste vet hvor mye de må ha i egenkapital og hva slags bolig de ønsker seg. Så supplerer jeg med spørsmål. Det er for eksempel veldig sjelden at unge tenker på forsikring for uføre og død. Jeg gir et forslag, men det er alltid kunden som bestemmer hva de vil tegne av forsikring, sier Novakovic, som tidligere har jobbet for Sparebank 1 Telemark.

Men det er ikke bare yngre kunder som tar kontakt. DNB-kontoret i Larvik har også opprettet en tjeneste de kaller «Bank uten internett», som er en telefonitjenester som er åpen til klokken 22.

– Denne tjenesten har vist seg å være en lettelse for dem som plundrer i nettbanken, her får man hjelp helt fram til klokken 22 på kvelden, sier Klewe.

Sbankens ansatte spente på DNBs intensjoner

Finansforbundet: – Bransjen skal passe seg for å ikke bli et opplæringssted

Andersen: – Kompetanseutvikling for rådgiverne ligger nær hjertet mitt 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også