Danske Bank gir de ansatte 8000 kroner til hjemmekontor

Danske Bank er blant mange virksomheter som vil fortsette med en økt andel hjemmekontor etter pandemien. De har besluttet å gi alle ansatte en flat sats til å utstyre sine hjemmekontor.
Trond Mellingsæter, adm. dir. for Danske Bank Norge. | Foto: Danske Bank
Trond Mellingsæter, adm. dir. for Danske Bank Norge. | Foto: Danske Bank

Danske Bank har valgt å gå for en 60/40-løsning for hjemmekontor fremover, også etter pandemien. Det vil si to dager hjemmekontor per uke og tre dager på kontoret som standard.

Banken har videre konkludert med at de ansatte har svært ulike forutsetninger for å jobbe hjemme og at det er bare dem selv som vet best hva som trengs for å få en god arbeidsplass i eget hjem.

– Vi vurderte flere måter å gi støtte på, men kom frem til at det beste var å gi alle ansatte en flat sats på 8000 kroner. Vi mener de ansatte selv vet best hvordan de utbedrer hjemmekontoret sitt, og på denne måten kan de tilpasse innkjøpene etter egne behov. For noen blir det kanskje skjerm, for andre stol eller pult. Kanskje andre brukte pengene på å lage det generelt koseligere å jobbe hjemmefra, sier administrerende direktør Trond Mellingsæter i Danske Bank Norge til Adresseavisen.

Finne beste kompromiss

Danske Bank har i løpet av pandemien erfart det samme som mange andre. At det å jobbe hjemmefra og utnytte digitale verktøy mer enn tidligere kan fungere helt fint.

Løsningen fremover blir å kombinere det beste fra begge situasjoner.

– Tanken min er at vi ikke trenger å gå til den ene ytterligheten eller den andre, det må finnes en miks mellom jobb- og hjemmekontor hvor man henter det beste fra begge verdener. Vi ser at folk setter veldig pris på det å komme tilbake, prate med kollegaer rundt kaffemaskinen, men også at faglige kreative samtaler egner seg best rundt et fysisk bord. Samtidig har folk nytte av de gode arbeidsdagene hjemme hvor man slipper å bruke tid på reising, sitter stille og konsentrert og jobber, sier Mellingsæter.

Medarbeiderne i Danske Bank vil komme tilbake til den nye arbeidshverdagen når sommerferien er over. Banksjefen tror ikke dette ville kommet for en dag uten pandemien.

– Hadde noen sagt til meg at vi skulle øve på å sende hjem 95 prosent av de ansatte så hadde jeg sagt nei. Nå ble det jo en kollektiv risiko og jeg tror vi har lært mye. Nå bygger jeg nye team på tvers av Norden med folk jeg aldri har møtt, og jeg må være ærlig på at det er ekstremt krevende. Nye mennesker som kommer inn i organisasjonen har behov for å møtes fysisk, og du blir ikke ordentlig godt kjent med kollegaer over Teams. Magien skjer fremdeles i møtet mellom mennesker, avslutter Mellingsæter.

Deltager i DNBs graduateprogram savner den tradisjonelle nettverksbyggingen

Danske Bank får ny risikosjef

Innlegg: «Perfekt storm» for ferieavvikling? 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter