FinansWatch

Hovedtillitsvalgt reagerer på at Handelsbanken slutter å tilføre midler til stiftelse

Overskuddsdelingsstiftelsen Oktogonen har gitt ansatte i Handelsbanken både pensjonsutbetalinger og innflytelse på bedriften.

Handelsbanken stopper praksisen med å dele overskudd med de ansattes pensjonskasse og går over til en vanlig bonusordning. | Foto: Bård Gudim

I september ble det klart at banken slutter å tilføre midler til stiftelsen. Det skriver Finansfokus.

Oktogonen eier rundt ti prosent av banken og er dermed nest største eier. Handelsbanken har årlig satt av penger til Oktogonen, som igjen har investert disse pengene i eierskap i banken.

– Vårt eierskap og påvirkningsmulighet forvitrer gjennom dette, sier hovedtillitsvalgt Christer Enersen til Finansfokus.

– Dette liker jeg ikke, det er et stort tap for oss ansatte. Oktogonen er en viktig del av Handelsbankens identitet for oss ansatte. Nå mister vi en viktig del av historien om banken, legger Enersen til.

Finansfokus skriver at det totalt ligger verdier for mellom 25 og 30 milliarder svenske kroner i stiftelsen.

Videre skriver Finansforbundets medlemsmagasin at de ansatte har fått sin del av oktogonkaken når de har blitt 60 år, og at dette har fungert som en slags ekstra pensjonssparing.

Banken går nå, ifølge Finansfokus, isteden over til ordinære årlige bonusutbetalinger.

Handelsbanken endrer vellykket gevinstdelingssystem 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch