FinansWatch

Hjemmekontor kan øke velstanden i befolkningen

Finanssektorens Arbejdgiverforening står bak en ny undersøkelse som viser at hjemmekontor kan gjøre arbeidstakerne mer velstående.

Økt bruk av hjemmekontor kan gi arbeidstakerne bedre råd, viser dansk undersøkelse. | Foto: Colourbox.com

Den danske arbeidsgiverorganisasjonen Finanssektorens Arbejdgiverforening (FA) har gjort en analyse av hvordan arbeid på hjemmekontor kan få økonomiske ringvirkninger i samfunnet og for bransjens arbeidstakere.

Bare tiden man sparer på transport vil kunne øke tiden man bruker til å jobbe, noe som igjen betyr høyere lønninger tilsvarende en samlet samfunnsgevinst på fire milliarder kroner, skriver finanswatch.dk.

Konklusjonen baserer seg på gjennomsnittlig reisetid til og fra jobb for danske arbeidstakere som i en spørreundersøkelse har svart at de ønsker å øke graden av hjemmekontor også etter koronapandemien.

Tiden man sparer på transport vil bli brukt til andre ting og ifølge FA vil halvparten av den frigitte tiden gå med til å jobbe mer.

– Målet vår med denne analysern har vært å kartlegge potensielle gevinster ved hjemmekontor. Våre medlemmer har i kraft av korona-nedstengningen gjort seg mange gode erfaringer med at de ansatte jobber hjemmefra. Vi kan for eksempel se at oppgaver som krever fordypning og konsentrasjon blir løst både raskere og bedre, sier Finansforbundets Arbejdsgiverforenings sjeføkonom Mads Borregaard til Børsen Pro.

Nesten 70 prosent av selskapene i finansbransjen har opplevd flere dataangrep på hjemmekontor

Ingjerd Blekeli Spiten i DNB: – Pandemien har gjort oss mer effektive  

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch