Livselskap og pensjonsfond casher inn på reisefeber: «All time high»

DNB Næringseiendom forvalter flere eiendommer for DNB Livsforsikring og DNB Scandinavian Property Fund. 
NORD FOR SNITTET: DNB Næringseiendom forvalter fire hoteller i Norge og Sverige. To av disse er Radisson-hoteller i Tromsø (på bildet) og Bergen, eid av DNB Livsforsikring, har oppnådd en Revenue Per Available Room (RevPAR) som ligger betydelig over byenes gjennomsnitt. | Foto: DNB
NORD FOR SNITTET: DNB Næringseiendom forvalter fire hoteller i Norge og Sverige. To av disse er Radisson-hoteller i Tromsø (på bildet) og Bergen, eid av DNB Livsforsikring, har oppnådd en Revenue Per Available Room (RevPAR) som ligger betydelig over byenes gjennomsnitt. | Foto: DNB

DNB Næringseiendom, som forvalter fire hoteller for DNB Livsforsikring og DNB Scandinavian Property Fund, melder at hotellmarkedet sett under ett har vært meget godt gjennom 2023. 

– I hotellporteføljen har vi klart å oppnå vesentlig bedre nøkkeltall enn hotellmarkedet generelt. I tillegg er resultatene på våre hotell «all time high», sier Lars Kristiansen, direktør for Eiendomsforvaltning i DNB Næringseiendom via pressemeldingen.

Kronekurs og klimaendring

Ifølge selskapet henger oppturen blant annet sammen med kronekurs og stor tilstrømming av utenlandske gjester.

DNB Næringseiendom trekker frem en undersøkelse fra European Travel Commission, som viser at flere europeere nå velger destinasjoner lenger nord i Europa fremfor middelhavsregionen om sommeren. 

«Dette kan skyldes klimaendringer og ekstremvær, og vi kan forvente flere besøkende til Norge som søker å unngå ekstremvarme i sine søreuropeiske hjemland», heter det fra selskapet.

Over snittet

De to Radisson-hotellene de forvalter for DNB Livsforsikring ligger i Tromsø og Bergen.

«Radisson–Blu hotell Tromsø har hatt en RevPAR (Revenue Per Available Room) som ligger i overkant av 20 prosent bedre enn markedet i Tromsø», skriver DNB Næringseiendom. 

På den historiske Bryggen i vestlandshovedstaden er Radisson–Blu Royal Hotel Bergen. 

«RevPAR var for bergensmarkedet på 814, mens Radisson Blus RevPAR var på nær 30 prosent over dette», melder selskapet.

I tillegg kommer hotelleiendommer i Stockholm og Oslo. I sistnevnte har DNB Scandinavian Property Fund et B&B-hotell, som direktøren i DNB Næringseiendom erklærer som en suksess siden åpningen.

– Smart Hotell oppnådde et belegg på fantastiske 80,3 prosent mot markedet i Oslo som oppnådde 64,7 prosent, sier Kristiansen. 

Optimistisk blikk på tiden fremover

Videre mener DNB Næringseiendom det er vanskelig å vurdere fremtiden, men at hotellene de forvalter er solide, godt drevet og har meget sentrale beliggenheter i store byer i Norge og i Sverige. 

Dette gir derfor eiendomsforvalteren «god grunn til optimisme». 

– Jeg tror at ferie- og fritidsmarkedet vil fortsette å vokse. Konferansemarkedet er tilbake til «normalen» og det forventes en normal vekstrate fremover. Yrkestrafikken er fortsatt svak i forhold til pre-pandemi, men vi ser nå at det er en viss vekst også i dette markedet, sier Kristiansen.

Han peker på at den stadig lave kronekursen styrker konkurransekraften til norsk reiseliv.

– Og det er lite ny kapasitet i pipeline. Til sammen styrker dette troen på at de gode resultatene vi har hatt i 2023 vil fortsette i 2024, sier direktøren for eiendomsforvaltning i DNB Næringseiendom.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også