FinansWatch

Unge tiltrekkes av kryptovaluta

Unge nordmenn handler kryptovaluta som aldri før, viser en ny undersøkelse fra Storebrand.

UTFORDRING: – Hvis du er uheldig å bruke en av de plattformene som ikke er godkjent av Finanstilsynet så kan det være, hvis du er heldig å ha tjent penger, at du ikke får brukt de pengene på egenkapital rett og slett fordi bankene ikke kan redegjøre for hvor pengene kommer fram, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand.

En av fem nordmenn mellom 18 og 25 år sparer penger til egenkapital til bolig i kryptovaluta, melder TV2 nyhetskanalen.

Forbrukerøkonom i Storbrand, Cecilie Tvetenstrand, påpeker at det er særlig én utfordring med å spare til egenkapital i krypto.

– Først og fremst hvis du er uheldig å bruke en av de plattformene som ikke er godkjent av Finanstilsynet så kan det være, hvis du er heldig å ha tjent penger, at du ikke får brukt de pengene på egenkapital rett og slett fordi bankene ikke kan redegjøre for hvor pengene kommer fram, sier Tvetenstrand til TV2 nyhetskanalen.

Kryptoekspert og administrerende direktør i Arcane Crypto, Torbjørn Bull Jenssen er ikke overrasket over utviklingen. Den store risikoen ved kryptoinvesteringer gjør det spesielt attraktivt for unge.

– Det har plitt mainstream og veldig populært. Mange har tenkt at dette er nisje, men når det kommer opp i så store andeler så betyr det at det har slått an for fullt.

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Banksjef: Svindelpenger ender ofte opp i kryptovaluta

Finans Norge: Kryptovaluta kan føre til at den norske kronen forsvinner

Mer fra FinansWatch

Skal rekruttere unge talenter til finansbransjen

– Vi ønsker å være den naturlige samarbeidspartneren når selskaper i finanssektoren skal se etter sitt neste talent. Det er attraktivt med et selskap som spesialiserer seg på «talent search» innenfor finanssektoren, ikke bare «den eldre garde», sier fersk leder Fanny Harg i Finanstalenter AS.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch