FinansWatch

Investeringsdirektør Morris om det urolige markedet: – Dette er jobben vår

Når markedet er urolig mener forvalterne i Skagen Fondene at det å holde hodet kaldt er viktig. Og mer erfaring fra markeder som svinger, tror investeringsdirektør Alexandra Morris at det er gode muligheter fremover.

Investeringsdirektør Alexandra Morris i Skagen fondene. | Foto: Pressefoto

Første halvår av 2022 har sett en bred nedgang på verdens børser, men investeringsdirektør Alexandra Morris i Skagen Fondene mener forvalterne i selskapet har god erfaring med å arbeide i et marked som er tøft.

Med økende inflasjon og geopolitiske situasjoner som gir bekymring for den globale økonomien, mener Morris at man er nødt til å analysere og jobbe enda hardere.

– Dette er jobben vår. Når vi er på jobb, må vi stenge ute støyen fra geopolitiske hendelser og fokusere på hvordan vi skal sikre våre andelseieres midler best mulig. Det er i slike usikre tider at vi må jobbe på spreng for å diskutere, analysere, forske, og regne på konsekvenser av ulike utfall på kort og lang sikt, sier investeringsdirektør Morris.

I et innlegg på selskapets egne sider forteller investeringsdirektøren om hvordan Skagen fondene jobber nå som markedet er så urolig.

– Husk at vi er aksjeplukkere, det vil si at vi analyserer selskaper. Samtidig følger vi politiske og makroøkonomiske risikobarometre nøye. Disse holder oversikt over valuta, betalingsbalanser, arbeidsløshet, inflasjon, vekst i verdiskapingen, statsgjeld, hvor lett der å drive forretning, hvor næringsvennlig et land er og mye, mye mer, sier hun.

– Det som er utfordrende, er at alle disse barometrene kun sier noe om fortiden, for eksempel ved siste månedskifte. Vi har globale fond, og særlig Skagen Kon-Tiki, som investerer i fremvoksende økonomier. Blant grunnen til at disse landene er definert som «fremvoksende» er jo at de ikke er like stabile. Så det er nok riktig å si at den politiske risikoen vil være noe større i et fond som investerer i fremvoksende markeder, relativt til et fond som investerer i utviklede markeder, sier Morris.

Skagen fondene viser til en undersøkelse fra Bank of America, der det kom frem at det er inflasjon og økende renter som er øverst på listen over hva amerikanske investorer frykter mest for tiden. Men Morris tror det er muligheter fremover.

– Det finnes alltid muligheter i aksjemarkedet. Den enes død den andres brød, som det heter. Det er kanskje to ting jeg vil fremheve, sier Morris.

To nye fondsforvaltere i Skagen Fondene

Leder i Kvinner i front-finans: – Gutta er kanskje flinkere til å prate bullshit

Morningstar: Større fond gir bedre avkastning

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch