FinansWatch

VFF: Total forvaltningskapital falt med 80,1 milliarder kroner i juni

Juni var den verste enkeltmåneden på Oslo Børs siden mars 2020.

– Det er en urolig tid vi lever i, hvor det er flere faktorer som fortsetter å påvirke stemningen på verdens børser i juni, sier VFF-direktør Bernt Zakariassen. | Foto: Irene Sandved Lunde

Børsfallet førte til at den totale forvaltningskapitalen falt med 4,7 prosent til 1 619 milliarder.

Dette viser månedsstatistikken til Verdipapirfondenes forening (VFF).

Personkundene nettosolgte verdipapirfond for 2,1 milliarder kroner. Totalt ble det nettosolgt for 9,8 milliarder kroner.

VFF: Nær halvparten nyansatte i fondsbransjen er kvinner

VFF peker på høy aktivitet i fondsmarkedet gjennom hele juni, som endte med nettosalg av både aksje- og rentefond: Totalt ble det nettosolgt aksjefond for 1,6 milliarder kroner i juni og rentefond for 7,5 milliarder. Hittil i år er det totalt nettosolgt verdipapirfond for om lag 14 milliarder kroner. Det har blitt nettokjøpt aksjefond for 13,1 milliarder kroner, og nettosolgt ulike rentefond for 26,7 milliarder kroner.

– Det er en urolig tid vi lever i, hvor det er flere faktorer som fortsetter å påvirke stemningen på verdens børser i juni. Dette kan naturlig nok virke skremmende på en del fondssparere, men å stå gjennom svingninger som dette er en forutsetning for at du skal oppnå meravkastning over tid sier Bernt Zakariassen, administrerende direktør i VFF, i en pressemelding.

Norske personkunder nettosolgte verdipapirfond for 2,1 milliarder kroner, om lag det samme som forrige måned. Det ble nettosolgt aksjefond for 1,3 milliarder kroner, og ulike rentefond for 0,44 milliarder kroner.

Hittil i år har norske personkunder nettosolgt verdipapirfond for 2,8 milliarder kroner. Forvaltningskapitalen var ved utgangen av juni 339 milliarder kroner, som er en nedgang på 11,4 prosent fra starten av året.

Forsikringsselskap, pensjonskasser, kommuner og aksjeselskap nettosolgte verdipapirfond for 8,6 milliarder kroner i juni. Mest gikk ut av ulike rentefond, med et nettosalg på 8,2 milliarder kroner. De nettosolgte aksjefond for 0.07 milliarder kroner.

Utenlandske kunder kjøpte norske verdipapirfondsandeler for 621 millioner kroner i juni

Halvert resultat for Storebrand

DNB Wealth Management: – Vært et greit kvartal

VFF: Nær halvparten nyansatte i fondsbransjen er kvinner


Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch