FinansWatch

KLP Kapitalforvaltning med netto nytegning på 4,5 milliarder kroner mot eksterne kunder

Veksten hos eksterne kunder gir KLP Kapitalforvaltning en svak vekst i inntekter i årets første kvartal, tross negativt resultat.

Håvard Gulbrandsen, administrerende direktør hos KLP Kapitalforvaltning. | Foto: PR/KLP

KLP Kapitalforvaltning hadde et resultat etter skatt i første kvartal 2022 på -16 millioner kroner. Ned fra 16 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Totalresultat endte på 18 millioner kroner, ned fra 30 millioner kroner i kvartalet i fjor.

Inntektene kom på 158 millioner kroner, opp fra 155 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

KLP Kapitalforvaltning forvaltet totalt 646 milliarder kroner ved utgangen av første kvartal, hvorav 135 milliarder kroner er for eksterne kunder. Det er opp fra 602 milliarder kroner totalt og 112 milliarder kroner for eksterne kunder ved utgangen av første kvartal 2021.

Eksterne kunder hadde en positiv netto nytegning på 4,5 milliarder kroner i kvartalet.

«I første kvartal var det stor tilstrømming til KLPs fond, og foretaket var i første kvartal størst i Norge på salg til eksterne kunder», skriver KLP i sin pressemelding for kvartalsrapporten.

Netto tegning i KLP-fondene var 0 i første kvartal.

KLP tar et samfunnsansvar og skriver at det å bruke sin stemmerett som ansvarlig investor på generalforsamlinger er et viktig virkemiddel for å påvirke selskaper de er investert i.

«I første kvartal oppdaterte KLP Retningslinje for stemmegivning for KLP og KLP-fondene i henhold til endringer som ble gjort i NUES (Norsk utvalg for eierstyring og selskapsledelse) i 2021. Anbefalinger om eierskap, selskapsledelse og kontroll fra Kommunesektorens organisasjon KS er også tatt inn.», skriver KLP i sin kvartalsrapport.

KLP fikk 7,9 milliarder i negativ avkastning i første kvartal

Litt svakere resultat for Eika Gruppen i første kvartal

VFF: Svakt positivt nettokjøp

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch