FinansWatch

VFF: Svakt positivt nettokjøp

Det er usikre tider i aksjemarkedet, men norske personkunder kjøpte mer aksje- og kombinasjonsfond enn de solgte i april. Proffene nettosolgte verdipapirfond for 3,4 milliarder kroner.

Administrerende direktør i Verdipapirfondenes forening Bernt S. Zakariassen.

Dette viser markedsstatistikken fra Verdipapirfondenes forening (VFF).

Norske personkunder nettokjøpte verdipapirfond for 0,34 milliarder kroner i april, og av dette ble om lag 0,6 milliarder tegnet i aksjefond.

De institusjonelle kundene som pensjonskasser, kommuner, forsikringsselskap og aksjeselskap nettosolgte verdipapirfond for 3,4 milliarder kroner i april. Av dette var 3,34 milliarder rentefond.

Utenlandske kunder nettokjøpte norske verdipapirfond for om lag 0,3 milliarder kroner forrige måned. Hittil i år har utenlandske kunder nettosolgt andeler for 0,48 milliarder kroner i norske verdipapirfond.

Om man ser på alle kundegrupper samlet, ble det nettosolgt verdipapirfond for 2,67 milliarder kroner i april. Det ble nettosolgt aksjefond for 1,4 milliarder og nettosolgt rentefond for 1,29 milliarder kroner.

Så langt i år er det nettokjøpt verdipapirfondsandeler for 11,5 milliarder kroner. Den totale forvaltningskapitalen i norske verdipapirfond er nå på 1.709 milliarder kroner, en nedgang på om lag 100 milliarder, eller 5,5 prosent fra starten av året.

VFF: Fortsatt høy nettotegning i aksjefond

Norske fondsforvaltere fikk 142 milliarder i nettotegning i 2021

Tall fra VFF viser at IPS-ordningen har økt i popularitet etter den ble revidert i 2017 – nå er ordningen redusert

Mer fra FinansWatch

Fotballsupporter vil brenne Sparebank 1-logoen

Sparebank 1 Sørøst-Norge er sponsor for både Odd og Sandefjord, som spiller i Eliteserien i fotball. Nå deler banken ut gratisbilletter til bortesupportere, og hjemmesupporterne gir banken krass kritikk i sosiale medier.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch