FinansWatch

Fondskjøp for 350 millioner kroner på Kron i desember

2021 ble det tredje året på rad der investorer i globale indeks- og teknologifond fikk en tosifret avkastning.

Investeringsdirektør Joar Hagatun i Kron. | Foto: Arkivfoto

Kron opplyser i en pressemelding at de fleste indeksfond i 2021 leverte mellom 24 og 26 prosent avkastning. Og Kron skriver at det ble kjøpt fond på deres plattform for 350 millioner kroner i desember 2021.

Det er forskjell på hva som ble handlet av menn og kvinner. Indeks, teknologi og bærekraftige fond dominerer hos Kron.

– På kjøpstoppen i desember og i 2021 dominerer fortsatt indeksfond, som utgjør 76 prosent for menn og hele 83 prosent for kvinner. Kvinner tenderer til å velge brede indeksfond som er noe mer bærekraftig rettet enn menn ved at fondene ekskluderer flere selskaper som ikke scorer høyt nok på bærekraft. Menn har i 2021 valgt en høyere andel rene teknologifond, noe som har vært lønnsomt uten å være på samme nivåer som i 2020 og 2019 da den globale teknologiindeksen steg imponerende 40 og 50 prosent målt i norske kroner, sier investeringsdirektør Joar Hagatun i Kron.

Fondet BGF Next Generation Technology fra verdens største kapitalforvalter Blackrock, har passert DNB Teknologi som det foretrukne rene teknologifondet på Krons plattform.

Topp fem nettokjøpte fond for kvinner i desember: Kron Indeks Global, KLP AksjeGlobal Indeks V, DNB Global Indeks N, KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar og KLP AksjeNorden Mer Samfunnsansvar.

Topp fem nettokjøpte fond for menn i desember hos Kron: Kron Indeks Global, DNB Global Indeks N, KLP AksjeGlobal Indeks V, KLP AksjeGlobal Mer Samfunnsansvar og BGF Next Generation Technology A2.

Sparingen i aksjefond mer enn doblet siden før pandemien

Oljefondssjefen: – Verdiene kommer til å gå nedover en periode

Storebrand med sin første allokeringsrapport for grønne obligasjoner 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch