FinansWatch

Ekskona til Acta-dømt ønsker å endre forliksavtale

Ekskona til Acta-dømte Fred Ingebrigtsen går til sak mot Handelsbanken for å endre en ti år gammel avtale om forlik etter Acta-saken.

Ekskona til Acta-dømte Fred Ingebrigtsen går til sak mot Handelsbanken for å endre en ti år gammel avtale om forlik etter Acta-saken. | Foto: Cornelius Poppe / NTB

Acta-dømte Fred Ingebrigtsen, hans daværende kone Ingrid Ottesen og selskapet Spring Holding saksøkte i 2010 Handelsbanken og fremmet et erstatningskrav på 424,7 millioner kroner.

Saken endte med et forlik i 2011 – rett før hovedforhandlingen skulle starte.

Men nå mener Ottesen at nye opplysninger og forhold endrer grunnlaget og forutsetningene for den inngåtte forliksavtalen, skriver E24 og Stavanger Aftenblad

– Saken går i korte trekk ut på at Handelsbanken urettmessig har fratatt meg store personlige formuesverdier. Medhold i retten vil kunne sørge for at jeg får tilbake mine verdier. Det dreier seg ikke om Fred Ingebrigtsen eller hans selskaper, sier Ottesen.

– Banken er overrasket over saken, og kan ikke se noe grunnlag for at retten skal endre avtalen, mer enn ti år etter at den ble inngått. sier advokat og partner i advokatfirmaet Thommessen, Henning Harborg, i en kommentar.

Det er satt av åtte dager til behandling av saken i Sør-Rogaland tingrett. Saken starter opp 10. januar.

Fred A. Ingebrigtsen ble dømt til ni års fengsel i Acta-saken i 2015. Saken er omtalt som norgeshistoriens mest omfattende innsidesak og Ingebrigtsen ble dømt som hovedmann.

DNB godt fornøyd med utfallet av tvisten med gresk shippingkunde

Bank Norwegian vil fortsette markedsføringen som før

Santander tar tvist om 5000 kroner til lagmannsretten 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch