Sparebank 1-alliansen oppretter egne fond: – Dette er noe kundene våre etterspør

Sparebank 1-alliansen satser tungt på spare- og investeringsområdet. Nyopprettede Sparebank 1 Forvaltning etablerer Sparebank 1-fondene – og kjøper samtidig forvaltningshuset SR-Forvaltning.
Foto: PR / Sparebank 1-alliansen
Foto: PR / Sparebank 1-alliansen

I en børsmelding torsdag morgen melder SpareBank 1 SR-Bank at SpareBank 1 Forvaltning blir eier av alle aksjene i SR-Forvaltning.  

Sparebank 1 SR-Bank mottar aksjer i Sparebank 1 Forvaltning som vederlag for salget av aksjene i SR-Forvaltning AS. Etter oppkjøpet blir Sparebank 1 SR-Bank største eier i Sparebank 1 Forvaltning med en eierandel på nærmere 38 prosent.

Parallelt med oppkjøpet jobber Sparebank 1 Forvaltning med en ny fondsserie under Sparebank 1-merkevaren.

– Det er utrolig spennende at vi nå skal lansere egne Sparebank 1-fond, i tillegg til ODIN-fondene vi felles distribuerer i dag. Disse vil bygge videre på fond fra SR-Forvaltning, og vi kommer dessuten til å lansere to egne indeksfond. Dette er noe kundene våre etterspør – og noe vi tror mange vil sette pris på, sier styreleder i Sparebank 1-alliansen og konsernsjef for Sparebank 1 Nord-Norge, Liv Bortne Ulriksen i en pressemelding torsdag morgen.

Ifølge pressemeldingen skal indeksfondene som lanseres ha norsk og globalt mandat. Øvrig fondsutvalg er under utarbeidelse. Tidspunktet for lansering vil avhenge av fondsoppsett og nødvendige godkjennelsesprosedyrer.

Sparebank 1 Forvaltning er Sparebank 1-bankene og LOs produkt- og tjenesteselskap innenfor spare- og investeringsområdet, og blir eier av alle aksjene i SR-Forvaltning. Sparebank 1 Forvaltning består i dag av datterselskapene ODIN Forvaltning AS, Sparebank 1 Kapitalforvaltning AS og Sparebank 1 Verdipapirservice AS.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også