FinansWatch

Kredinor: Vi har spart mer enn 700 trær

Ifølge Edda Flatlandsmo, bærekraftansvarlig i Kredinor, har inkassoselskapet i 2020 og så langt i 2021 spart mer enn 700 trær gjennom å digitalisere ni millioner papirfakturaer i året.

Edda Flatlandsmo er bærekraftansvarlig i Kredinor. | Foto: Thomas Brun/ NTB

Men i pressemeldingen fra selskapet understreker de at det er «vanskelig å anslå med 100 prosent sikkerhet hvor mange ark man får ut av ett tre», siden trærne varerier i størrelse og form.

Selskapet skriver:
«Det er rimelig å anta at man får rundt 8.000 - 20.000 ark per tre. Estimatet benyttet på utregningen av besparte trær har tatt utgangspunkt i at man får 14.000 ark per tre».

Flatlandsmo trekker frem at digitaliseringen av papirfakturaene også fører til sparte kostnader ved distribusjon og forsendelse, og at dette er mindre belastende for miljøet.

Kredinor sier i meldingen at de er bevisst hvilken miljøpåvirkning de har, og at digitalisering og effektivisering både er en sentral del av den daglige driften og fremtidsplanene.

– Det er en vinn-vinn-situasjon. Vi reduserer miljøbelastningen, samtidig som vi sparer kostnader. I tillegg er våre oppdragsgivere og sluttkundene svært fornøyde med de digitale løsningene, uttaler Flatlandsmo i meldingen.

Bank2 la til nær en milliard i nye refinansieringslån i første halvår

Målet til Axactor er kostnadsbesparelser på 5,2 millioner euro årlig

Inkassoselskapet Sergel: Personopplysninger har kommet på avveie 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch