FinansWatch

FinAut: – Tilsynsmyndigheter bør være ekstra oppmerksomme på disse influenserne

Finans Norge og Verdipapirfondenes forening er kritiske til rådene som gis av finfluensere.

Forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge, Gry Nergård, er kritisk mot finfluensere på vegne av datterorganisasjonen FinAut.

Etter at DN Magasinet skrev en artikkel om finfluensere gikk FinAut ut i avisen med et leserinnlegg.

– Det er lett å la seg forføre av tanken på raske penger og de mange videoklippene av influenserens tilsynelatende velstående liv. Det er grunn til å tro at mange kan fristes til å ta økonomiske valg de ikke skjønner konsekvensene av og potensielt kan tape mye penger på. Tilsynsmyndigheter bør være ekstra oppmerksomme på disse influenserne og se om de forholder seg på riktig måte til relevant lovgivning, det skriver organisasjonen i leserinnlegget.

FinAut ble stiftet av Finans Norge og Verdipapirfondenes forening (VFF) og har som mål å sikre kvalitet i salg og rådgivning i handel av verdipapirer. Det var Gry Nergård fra Finans Norge, og Bernt S. Zakariassen fra Verdipapirfondenes forening som skrev leserinnlegget på vegne av FinAut.

Et råd fra en influenser om å investere i kryptovaluta kan muligens være et egnet råd for noen få, men vi er sikre på at det ikke er et generelt godt råd for alle, påpeker de i leserinnlegget.

Elbilforeningen krever kortbetaling ved hurtigladestasjoner

Endre Jo Reite: – Det er vanskelig for banker å konkurrere med finfluensere

Varsler mulig regulering av finfluensere: – Vi må tette hull i regelverket 

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch