ABG doblet inntektene og tredoblet resultatet

Et sterkt marked for nynoteringer har gitt solid overskudd for ABG Sundal Collier.
Knut Brundtland, styreleder i ABG Sundal Collier | Foto: Terje Bendiksby / NTB
Knut Brundtland, styreleder i ABG Sundal Collier | Foto: Terje Bendiksby / NTB

ABG Sundal Collier har lagt frem resultat for 2. kvartal. Inntektene fra driften har nær doblet seg fra 407,5 millioner kroner i fjorårets 2. kvartal, til 809 millioner i tilsvarende periode inneværende år.

Bunnlinjen har nær tredoblet seg: Mens fjorårets 2. kvartal ga et resultat før skatt på 112,2 millioner kroner, landet meglerhuset på 307,9 millioner kroner før skatt i 2. kvartal i år. Nettoresultat er opp fra 83,4 til 234 millioner kroner.

I børsmeldingen bemerker CEO Jonas Ström at inntektene i første halvår er på 1,5 milliarder kroner, og på 2,8 milliarder kroner de siste fire kvartalene. Han peker på at inntektsgrunnlaget har ekspandert betydelig de siste kvartalene, og at selskapet har hatt økt aktivitet i alle markeder og innen alle produktsegmenter.

– Vi har et strategisk mål om å øke vår nordiske inntektsbase og er veldig glade for å se at vi har allerede overgått forrige helårsinntektsrekord for både vår danske og svenske virksomhet, sier Strøm.

Tilstrømningen av nye selskaper til Oslo Børs har vært enorm gjennom det siste året. Allerede tidlig i juni var det notert 43 nye selskaper på Oslo Børs, 14 færre enn i rekordåret 2007.

Corporate-markedet er et viktig segment for ABG, og meglerhuset opplyser at de i løpet av de siste 12 månedene har fullført mer enn 170 transaksjoner innen segmentet, og hentet inn mer enn 150 milliarder kroner i gjelds- og egenkapitalinstrumenter for kundene.

– Dette er en ny rekord for ABG, drevet av en kombinasjon av et sterkt marked og at ABG har fått en større andel av det totale tilgjengelige markedet, sier Ström som i rapporten bemerker at han er optimistisk til utsiktene også inn i andre halvår.

Nordeas Investment Banking-virksomhet med rekordkvartal

Nestorer innen norsk finans danner nytt investeringsselskap 

Sterk nettotegning for nordiske kapitalforvaltere 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også