FinansWatch

Nordic Capital står klar med 12,2 milliarder i nytt oppkjøpsfond

Det nye oppkjøpsfondet til Nordic Capital jakter på majoritetsposisjoner i et større spekter av mellomstore bedrifter i hele Europa.

Rolv Torsøe, Country Coverage Manager for Nordic Capital Advisors Norge forteller at norske Boost.ai var den første investeringen i Evolution-fondet. | Foto: Nordic Capital

Oppkjøpsfondet Nordic Capital har i løpet av tre måneder hentet inn 1,2 milliarder euro til etableringen av det nye fondet Nordic Evolution Fund. Beløpet tilsvarer rundt 12,2 milliarder norske kroner.  

– Evolution  Fund bygger på Nordic Capitals lange historikk i midcap-segmentet. Det gjør at vi kan bruke vår erfaring og verdiskapningsfilosofi til et større utvalg av mellomstore selskaper med et mål om å støtte utviklingen av selskapene på ulike stadier av deres vekstreiser, sier fondet leder Joakim Lundvall som også er partner i Nordic Capital Advisors.

Fondet vil ta majoritetsposisjoner i Nord-Europa gjennom egenkapitalinvesteringer på mellom 35 millioner euro og 150 millioner euro i virksomheter med en selskapsverdi (EV) på 50 millioner euro til 300 millioner euro.

– Nordic Capital jobber dedikert med å finne og utvikle gode selskaper i de mest lovende sektorene i Europa. Dette inkluderer å jobbe med bærekraftsagendaer og fremme langsiktig og god miljømessig og sosial styringspraksis, sier Lundvall. 

Fondet vil ha fokus på ikke-sykliske vekstmuligheter innen sektorene helsetjenester, teknologi og betalingsløsninger, samt finansielle tjenester.

KLP ekskluderer 16 selskaper etter FN-rapport

Sbanken: Spareroboten er mer effektiv, mer konsekvent og har ennå ikke gjort feil

Svenske og norske forvaltere leder outsourcing-trend 

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch