FinansWatch

Nordic Capital står klar med 12,2 milliarder i nytt oppkjøpsfond

Det nye oppkjøpsfondet til Nordic Capital jakter på majoritetsposisjoner i et større spekter av mellomstore bedrifter i hele Europa.

Rolv Torsøe, Country Coverage Manager for Nordic Capital Advisors Norge forteller at norske Boost.ai var den første investeringen i Evolution-fondet. | Foto: Nordic Capital

Oppkjøpsfondet Nordic Capital har i løpet av tre måneder hentet inn 1,2 milliarder euro til etableringen av det nye fondet Nordic Evolution Fund. Beløpet tilsvarer rundt 12,2 milliarder norske kroner.  

– Evolution  Fund bygger på Nordic Capitals lange historikk i midcap-segmentet. Det gjør at vi kan bruke vår erfaring og verdiskapningsfilosofi til et større utvalg av mellomstore selskaper med et mål om å støtte utviklingen av selskapene på ulike stadier av deres vekstreiser, sier fondet leder Joakim Lundvall som også er partner i Nordic Capital Advisors.

Fondet vil ta majoritetsposisjoner i Nord-Europa gjennom egenkapitalinvesteringer på mellom 35 millioner euro og 150 millioner euro i virksomheter med en selskapsverdi (EV) på 50 millioner euro til 300 millioner euro.

– Nordic Capital jobber dedikert med å finne og utvikle gode selskaper i de mest lovende sektorene i Europa. Dette inkluderer å jobbe med bærekraftsagendaer og fremme langsiktig og god miljømessig og sosial styringspraksis, sier Lundvall. 

Fondet vil ha fokus på ikke-sykliske vekstmuligheter innen sektorene helsetjenester, teknologi og betalingsløsninger, samt finansielle tjenester.

KLP ekskluderer 16 selskaper etter FN-rapport

Sbanken: Spareroboten er mer effektiv, mer konsekvent og har ennå ikke gjort feil

Svenske og norske forvaltere leder outsourcing-trend 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch