5,1 milliarder i nettotegning i fond i april

Personkundene kjøpte mer og proffene solgte unna. Her er salgsstatistikken fra norske fondsforvaltere i april.
Foto: Håkon Mosvold Larsen
Foto: Håkon Mosvold Larsen

Totalt ble det solgt fondsandeler for 44 milliarder kroner i april måned. Det viser ny statistikk fra Verdipapirfondenes forening. I samme periode ble det innløst fondsandeler for 38,9 milliarder kroner, og nettotegningen endte dermed på 5,1 milliarder.

I kampen om markedsandeler ble det Fondsforvaltning som fikk den beste måneden. Selskapet kunne registrere en nettotegning på 511 millioner kroner, noe som tilsvarer drøye 5 prosent av forvaltningskapitalen selskapet hadde ved utgangen av måneden.

Landkreditt Forvaltning fikk også en god måned med en nettotegning på 207 millioner kroner, noe som tilsvarer 3,4 prosent av forvaltningskapitalen ved utgangen av april.

På den andre siden av listen finner vi Storebrand Asset Management. Der endte nettotegningen i minus med 2,5 milliarder kroner. Det tilsvarer drøye 1,3 prosent av selskapets forvaltningskapital ved utgangen av april.

Proffen solgte

Fondsstatistikken viser at personkundene nettokjøpte aksjefond for 4 milliarder kroner, mens proffene valgte å selge mer enn de kjøpte. De institusjonelle kundene endte april med en nettoinnløsning på 1,6 milliarder kroner.

De institusjonelle kundene hadde en nettotegning i aksje- og kombinasjonsfond, men et tydelig nedslag i rentefond sendte totaltallet i minus.

7,8 prosents vekst fra årsskiftet

Forvaltningskapitalen i norske verdipapirfond er nå på 1.620 milliarder kroner totalt. Det er en økning på 126,3 milliarder kroner (7,8 prosent) fra inngangen til året.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også