FinansWatch

Oppkjøpsfond selger seg ut for 3,6 milliarder

EQT Private Equity kaster kortene i StormGeo etter å vært med på å bidra til å doble innektene, og styrket selskapet gjennom strategiske oppkjøp.

Foto: EQT

EQT Private Equity selger StormGeo til Alfa Laval AB for 3,6 milliarder kroner, fremgår det av en melding.

– Det har vært et privilegium å jobbe sammen med StormGeos ledergruppe og ta del i selskapets vekstreise. Vi er stolte av selskapets samfunnsbidrag ved å hjelpe kunder med å ta mer bærekraftige beslutninger og bidra til en utslippsreduksjon på 6,1 millioner tonn CO2 siden 2018. Bærekraft er en instrumentell del av EQTs investeringsstrategi og StormGeo er et godt eksempel på EQTs visjon om å utgjøre en positiv forskjell, sier Rikke Kjær Nielsen, partner og investeringsrådgiver i EQT.

Under EQT Private Equitys eierskap har StormGeo gått fra å være en regional markedsleder til å bli en global tilbyder av shipping- og væranalytisk software-løsninger, understøttet av en proprietær og automatisert data-plattform.

Ifølge Nielsen er veksten drevet av globale megatrender som klimaendringer og digitalisering, mens fondet har bidratt til å styrke selskapets plattform gjennom investeringer i digitale løsninger og seks strategiske oppkjøp. StormGeo har også i løpet av perioden fondet har vært inne på eiersiden mer enn doblet inntektene, driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) og kundemassen.

StormGeo ble etablert i 1997 i Bergen som en spin-off av TV2, og tilbyr værkritiske tjenester til mer enn 2.200 kunder globalt innenfor en rekke industrier, inkludert shipping og energi, samt virksomheter innenfor helse, forsikring og varehandel. 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch