FinansWatch

Nysnø satser på hydrogenfond

Det statlige fornybarfondet Nysnø gjør nybrottsarbeid og investerer i et av verdens eneste rene hydrogenfond sammen med Equinor og Yara.

Adm. dir. Siri M. Kalvig i Nysnø. | Foto: Nysnø

Det statlige fornybarfondet Nysnø, Hydro og Equinor går sammen om å investere tilsammen 13 millioner euro, eller omtrent 130 millioner kroner, i AP Ventures Fund II.

Det britiske fondet er et av få i sitt slag.

– Dette er et av de eneste rene hydrogenfondene i verden. Veldig mye av hydrogendebatten handler om å produsere hydrogen. Der har vi i Norge store fortrinn, men vi må også selge hydrogen til noen. Da er Norge for lite. En må få tettet teknologihullene som er i resten av verdikjeden. Det jobber AP Ventures med, sier Siri Kalvig, toppsjef i Nysnø til DN.

Fondet er i dag investert i to norske selskaper ZEG Power og Hystar. Ifølge AP Ventures hjemmeside er de et forvaltningsselskap som går inn i høyteknologiske selskaper i en tidlig fase. Selskapene i porteføljen skal ifølge vedtektene «bruke innovasjon til å adressere dagens mest presserende globale utfordringer».

Nysnø har siden starten i 2018 fått tilført 2,4 milliarder statlige kroner, hjorav 700 millioner er investert i ulike fond, 500 millioner er investert direkte i selskaper og 300 millioner er satt av til oppfølgingsinvesteringer.

Og så er det 600 millioner kroner igjen å investere.

Nysnø: Finansbransjen trenger flere kvinner

Finansforbundets bærekraftsrapport vil gjøre bransjen til et nav i omstillingen 

Resultatbyks for Storebrand  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch