FinansWatch

Prisdryss til ODIN på Lipper Awards

ODIN Forvaltning kunne hente hjem fanget full av priser fra Lipper Awards, som arrangeres av nyhetsbyrået Thomson Reuters.

Nils Hast er ansvarlig forvalter for ODIN Eiendom. | Foto: ODIN/Pressebilde

ODIN Forvaltning mottok totalt åtte priser på årets Lipper Awards, i regi av Thomson Reuters.

Fondet ODIN Sverige mottok totalt fire ulike priser som det beste fondet i kategorien «Equity Sweden». På det europeiske markedet for perioden tre, fem og ti år. På det nordiske markedet for fem år.

ODIN Eiendom mottok også fire priser som det beste fondet i kategorien «Equity Sector Real Estate Europe». På det europeiske markedet for perioden tre og fem år og det samme på det nederlandske markedet.

Lipper Awards er en prestisjefylt kåring som rangerer fond i 20 land over hele verden. Både resultatutvikling og forvaltningsstrategi vurderes i konkurransen.

– Vi er selvfølgelig veldig beæret over å vinne en så prestisjefylt pris. Kanskje spesielt i 2020, et år hvor vår kvalitetsorienterte forvaltning og våre selskaper virkelig ble testet. Det faktum at vi investerer i henhold til ODIN-modellen, som handler om å kjøpe bærekraftige kvalitetsselskaper med en sterk bedriftskultur, har gjort det mulig for oss å føle oss komfortable med de selskapene vi har i porteføljen selv når markedene har blitt rystet. Vi jobber hardt hver dag for å skape avkastning på lang sikt, og derfor er vi utrolig glade for å motta disse prisene som bevis på at vår strategi fungerer, sier ansvarlig forvalter Jonathan Schönbäck i en pressemelding.

Han forvalter ODIN Sverige sammen med Hans Christian Bratterud og Carolina Elvind.

– I fjor var vi tungt investert i logistikk, som var et segment som kom styrket ut av koronakrisen. Vi mener at diskusjonen om kontordød er overdrevet, og ser muligheter i det segmentet. Mer stabile segmenter som utleieleiligheter og offentlige bygg veier også tungt i fondet, og de har klart seg bedre enn sektoren generelt. Det er selvfølgelig utrolig moro å motta utmerkelser fra anerkjente Lipper Awards etter et år som 2020, sier Nils Hast, ansvarlig forvalter i ODIN Eiendom.

Forvalter Fredrik Thoresen forlater Storebrand

Oljefondet vil stemme for å kaste halve styret i Credit Suisse

Dfind: Kulturen avgjør om selskapene i finans klarer å tilpasse seg  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch