FinansWatch

Skagen-fond satser tungt på bank og forsikring

Forvalter Jonas Edholm og resten av teamet i Skagen Focus fokuserer mye på verdi, og en stor del av porteføljen består av både tradisjonelle bank og forsikring.

Jonas Edholm, porteføljeforvalter hos Skagen Fondene. | Foto: Ida Munch/ERH

Etter at vekstaksjer har dominert aksjemarkedet siden finanskrisen, er det verdiaksjer som nå er i vinden, skriver Finansavisen.

– Et av hovedargumentene for at verdiaksjer vil fortsette å gjøre det bedre er at den relative prisingen nådde et ekstremt nivå. Verdiaksjer er blitt ekstremt billige sammenlignet med megatech-selskapene. Denne skjevheten er begynt å korrigere seg en anelse, sier Jonas Edholm, forvalter i Skagen Focus, til Finansavisen.

Edholm og resten av teamet i Skagen Focus som forvalter 1,5 milliarder kroner, er også verdiforvaltere. Siden oppstart har fondet levert en gjennomsnittlig årlig avkastning på 9 prosent, 3 prosent bak referanseindeksen.

Stigende lange renter har ført til at forretningsmodellene til både tradisjonelle banker og forsikringsselskaper fremstår mer attraktive. Samtidig har det redusert verdien av inntjening langt frem i tid.

Edholm sier at både banker og forsikring utgjør en betydelig del av fondet Skagen Focus.

– Akkurat nå er vi inne i en interessant del av syklusen som støtter opp om value, som tradisjonelle banker og forsikring. Vi eier blant annet den japanske regionbanken Resona Holdings og det amerikanske livselskapet Lincoln National. Sektoren utgjør 25 prosent av Skagen Focus, forteller han til Finansavisen.

 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch