Kjetil Sjursen frikjent i lagmannsretten

Etter først å ha blitt dømt i tingretten, ble tidligere Pareto-megler Kjetil Sjursen i dag frikjent i lagmannsretten for grovt bedrageri av Pareto-kunder.
Arkivbilde. Tidligere Pareto-megler Kjetil Sjursen ble frikjent i lagmannsretten. | Foto: PR
Arkivbilde. Tidligere Pareto-megler Kjetil Sjursen ble frikjent i lagmannsretten. | Foto: PR

I en dom fremlagt av Borgarting lagmannsrett i dag kommer det frem at tidligere Pareto-megler Kjetil Sjursen er frikjent for tiltalen for grovt bedrageri av flere Pareto-kunder i tiden da han jobbet for meglerhuset.

Jan Vestrum var også tiltalt i saken og ble dømt til 1,5 års fengsel. Han må også tåle en inndragning av 15.183.200 kroner til staten og betale saksomkostninger på kroner 50 000, skriver Økokrim på sine nettsider.

I tillegg er Petter Dragesund, tidligere leder for avdelingen for finansiell rådgivning hos Pareto tidligere frikjent. Det vil si at to av de tre som opprinnelig ble tiltalt av Økokrim i saken er frikjent, skriver DN.

Dommen var ikke enstemming. Flertallet av dommerne mente at Sjursen deltok i markedsmanipulasjon i den aktuelle saken, men bare mindretallet mente at han burde kjennes objektivt skyldig i å ha burde forstått hva han var med på.

Dommen i lagmannsretten setter et endelig punktum for skyldspørsmålene i saken.

Utspringet for saken er den såkalte Crew Gold eller Severstal-saken, hvor norske investorer har blitt bedratt for minst 188 millioner kroner i forbindelse med et oppkjøp av det børsnoterte selskaper Crew Gold Corporation i 2010.

– Vi konstaterer at lagmannsretten, som tingretten, finner det bevist at det har skjedd et bedrageri av norske investorer og at markedet ble manipulert. Det er en omfattende etterforskning i inn og utland som har avdekket at en komplisert selskapsstruktur i såkalte skatteparadis har vært brukt til å begå alvorlig kriminalitet i Norge, sier førstestatsadvokat Håvard Kampen i en pressemelding.

Tidligere Pareto-megler Kjetil Sjursen varsler søksmål mot Pareto-topp Petter Dragesund og advokat Ole Borge 

Pareto kjøpte kriminalitetsforsikring som skulle dekke tap på 100 millioner kroner 

Zakariassen i VFF: – Bransjen er fortsatt for mannsdominert 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også