FinansWatch

Grønne aksjefond topper taperlisten

Flere grønne aksjefond som gjorde det svært bra i 2020 har den siste tiden fått en kraftig korreksjon. Seks av de ti største taperfondene den siste måneden omtales som «grønne».

Bård Bringedal Storebrand AM. | Foto: PR

Flere grønne aksjefond har fått en kraftig korreksjon den siste måneden. Ifølge Finansavisen, som har hentet ferske fondsdata fra Morningstar, er seks av de ti største taperfondene den siste måneden «grønne».

Storebrand Fornybar Energi har falt 13,7 prosent de siste 30 dagene og topper listen over fond med størst kursfall. Bak følger Delphi Green Trends og Fondsfinans Fornybar Energi, som har falt henholdsvis 10,4 og 10 prosent.

 – Dette er en korreksjon etter at grønne aksjer har gått fenomenalt, ikke bare det seneste året, men enda lenger enn det. At det kommer en korreksjon nå er ikke veldig overraskende, sier investeringsdirektør Bård Bringedal i Storebrand Asset Management, til Finansavisen og legger til.

– Så må man vurdere om dette er en boble som sprekker eller en midlertidig korreksjon. Det er klart at enkelte av aksjene tenderer til å være overpriset, men den underliggende driveren på sikt er fremdeles veldig sterk for grønne selskaper som bidrar med løsninger. For en langsiktig investor hadde jeg ikke vært bekymret. 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste Nytt