FinansWatch

Delphi-forvalter skiller seg ut med tung eksponering mot bitcoin

Aksjefondet Delphi Global løper fra de andre tradisjonelle konkurrentene med tung bitcoineksponering. Hittil i 2021 er fondet opp allerede 13 prosent.

Tian Tollefsen, forvalter av Delphi Global. | Foto: Delphi

Aksjefondet Delphi Global har gjort sakene sine svært godt den siste tiden. Mens fondet leverte en avkastning i 2019 på 25 prosent, er allerede fondet opp 13 prosent hittil i 2020, og godt foran referanseindeksen MSCI World NR.

Men det som skiller forvalter Tian Tollefsen fra mange andre forvaltere er at han har en tung eksponering mot bitcoin, skriver Finansavisen. Eksponeringen kommer gjennom plasseringer i MicroStrategy og Square, som er blant de største investeringene til fondet.

– Utviklingen har vært eventyrlig og i år står faktisk MicroStrategy for 5 prosent av fondets avkastning. Basert på en dollarkurs på 8,5 har Delphi Global-kundene tjent 182 millioner kroner på investeringen, sier Tollefsen til Finansavisen.

Siden midten av desember har kursen til Microstrategy steget til himmels, og er opp hele 230 prosent. Samtidig har bitcoinprisen også skutt fart, og er nå opp rundt 130 prosent.

Den utviklingen har ført til at forvalteren har sikret noe av gevinsten for kundene, men han sier samtidig at de kommer til å beholde de resterende posisjonene lenge.

– Jeg solgte faktisk litt over en tredjedel av aksjene i MicroStrategy tirsdag kveld i forrige uke, siden posisjonen utgjorde nesten 7 prosent av fondet, samtidig som aksjen nå prises med en betydelig premie sammenlignet med bitcoinprisen. Timingen var veldig bra siden aksjekursen er litt ned nå. Vi eier fortsatt 3 prosent og kommer til å beholde posisjonen enn så lenge.

Ved utgangen av januar hadde Delphi Global en forvaltningskapital på nærmere 3 milliarder kroner.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch