FinansWatch

Nytt eiendomsfond fulltegnet for 250 millioner

Eiendomsfondet NRP Anaxo Nordic har sysselsatt kapitalen og har som mål å bli blant de største aktørene innenfor sitt mandat.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

– Dette er bare starten, sier forvalter Peter Norhammar til Finansavisen.

I august sa han opp jobben som forvalter i Länsforsakringar Fastighetsfond til fordel for å lede eiendomsfondet NRP Anaxo Nordic m2. Fondet er den siste satsingen til Ness, Risan & Partners (NRP) og Anaxo.

Fra et forvaltningsperspektiv mener Norhammer det er et godt tidspunkt å investere i eiendomsaksjer, og selv om han nå leder et fond som er betraktelig mindre enn de 23 milliarder svenske kronene han forvaltet i sin forrige jobb, har han store ambisjoner for det nystartede fondet.

– Det er å bygge fondet videre slik at det over tid blir en av de større aktørene innen det børsnoterte nordiske eiendomsmarkedet, sier han til Finansavisen.

Som registrert AIF-forvalter og et nasjonalt fond er mandatet å eie inntil 100 prosent i nordiske eiendomsaksjer. Norhammer kan også investere inntil 20 prosent av kapitalen i øvrige europeiske aksjer, i tillegg til at 20 prosent av porteføljen kan plassere i private eiendomsselskaper. Dette forutsetter at selskapene har en plan om børsnotering innen 12 måneder.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch