Nytt eiendomsfond fulltegnet for 250 millioner

Eiendomsfondet NRP Anaxo Nordic har sysselsatt kapitalen og har som mål å bli blant de største aktørene innenfor sitt mandat.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

– Dette er bare starten, sier forvalter Peter Norhammar til Finansavisen.

I august sa han opp jobben som forvalter i Länsforsakringar Fastighetsfond til fordel for å lede eiendomsfondet NRP Anaxo Nordic m2. Fondet er den siste satsingen til Ness, Risan & Partners (NRP) og Anaxo.

Fra et forvaltningsperspektiv mener Norhammer det er et godt tidspunkt å investere i eiendomsaksjer, og selv om han nå leder et fond som er betraktelig mindre enn de 23 milliarder svenske kronene han forvaltet i sin forrige jobb, har han store ambisjoner for det nystartede fondet.

– Det er å bygge fondet videre slik at det over tid blir en av de større aktørene innen det børsnoterte nordiske eiendomsmarkedet, sier han til Finansavisen.

Som registrert AIF-forvalter og et nasjonalt fond er mandatet å eie inntil 100 prosent i nordiske eiendomsaksjer. Norhammer kan også investere inntil 20 prosent av kapitalen i øvrige europeiske aksjer, i tillegg til at 20 prosent av porteføljen kan plassere i private eiendomsselskaper. Dette forutsetter at selskapene har en plan om børsnotering innen 12 måneder.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også