Morningstar spår trend mot børsnoterte fond

Konverteringen av to tradisjonelle investeringsfond i USA kan være startskuddet for en global trend mot flere børnoterte fond, tror eksperter.
Ratingbyrået Morningstar tror stadig flere tradisjonelle fond vil bli børsnotert. | Foto: NTB/AP Photo/M. Spencer Green
Ratingbyrået Morningstar tror stadig flere tradisjonelle fond vil bli børsnotert. | Foto: NTB/AP Photo/M. Spencer Green

I USA har to fondsforvaltere den siste tiden meldt at de konverterer flere av sine fond til såkalte ETF-fond, eller børshandlede fond, skriver Financial Times.

Dimensional Fund Advisors, som har rundt 20 milliarder dollar under forvaltning skal konvertere seks av sine fond til ETF-er i løpet av det kommende året. I tillegg har en mindre forvalter, Guinness Atkinson, med 20 millioner dollar i forvaltningskapital meldt at de vil notere to fond neste år.

– Jeg tror at når vi kikker oss i bakspeilet veldig tydelig vil kunne se tilbake på dette øyeblikket og si at det er en betydelig tendens, sier Ben Johnson, direktør for global ETF-innsikt i Morningstar til Financial Times.

Amerikanske investorer velger i økende grad ETF-fond fremfor tradisjonelle fond, og dermed kan konverteringen av fond til ETF-er brukes som et lokkemiddel for å investorer til å kjøpe seg inn i eksisterende oppsett fremfor å bygge dem opp fra bunnen av.

– Det er veldig uvanlig å gjøre slik Dimensional Fund Advisors gjør, men det er det rette å gjøre. Jeg tror flere vil gjøre det dersom DFA kan vise at det fungerer. ETF-er gir investorene et bedre produkt for en lavere pris, sier Robert Tull, toppsjef i konsulentselskapet Procure Holdings til Financial Times.

Finanstilsynet svarer Forbrukerrådet: Vi følger med i timen

Finanstilsynet advarer mot forvaltningsselskapenes praksis: – Dette har de ikke lov til, svarer bransjen. 

Fortsatt økning i markedsverdien til noterte aksjer 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også