FinansWatch

KLP Eiendom kjøper Jonsvollskvartalet i Bergen

Jonsvollskvartalet er hovedkontor for Sparebanken Vest, Eiendomsmegler Vest, Frende Forsikring, Norne Securities og Brage Finans.

Konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest | Foto: Eivind Senneset

Jonsvollskvartalet er hovedkontor for Sparebanken Vest, Eiendomsmegler Vest, Frende Forsikring, Norne Securities og Brage Finans. Bygget huser om lag 900 arbeidsplasser. Overtagelsen er planlagt til 27. november 2020. Det kommer frem i en pressemelding. Sparebanken Vest og KLP har vært i forhandlinger siden oktober.

– Vi er særdeles fornøyde med å ha kommet i mål med salget, samtidig som vi får en profesjonell eiendomsaktør som eier av Jonsvollskvartalet. Med KLP som eier får vi en aktør med et langsiktig perspektiv, en betydelig eiendomskompetanse - og portefølje som vil ivareta oss og de øvrige leietagerne på en god måte, sier konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeset i meldingen.

Dette blir KLP Eiendoms andre eiendomskjøp i Bergen. Fra før av eier virksomheten Zander Kaas gate 7.

– Med dette kjøpet sikrer vi oss et svært attraktivt signalbygg i Bergen sentrum. Jonsvollskvartalet blir med det vår andre eiendom i Bergen, og vil bidra til ytterligere geografisk diversifisering av vår eiendomsportefølje. Vi ser frem til å samarbeide med det solide og nytenkende konsernet Sparebanken Vest, sier Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP Eiendom.

Sparebanken Vest selger hovedkontoret 

Sparebanken Vest og KLP i forhandlinger 

 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch