Undersøkelse: Fondsforvaltere ignorerer mangfold internt

Mer enn halvparten av de spurte kapitalforvalterne i en global undersøkelse sier de ikke har oversikt over det etniske mangfoldet i egen virksomhet.
Færre enn halvparten av verdens største kapitalforvaltere har et bevisst forhold til etnisk mangfold internt. | Foto: COLOURBOX.com
Færre enn halvparten av verdens største kapitalforvaltere har et bevisst forhold til etnisk mangfold internt. | Foto: COLOURBOX.com

Pensjonskonsulentene i Redington har utført en global spørreundersøkelse blant verdens største kapital- og fondsforvaltere med hensyn på å belyse bransjens bevissthet rundt etnisk mangfold i egne rekker.

56 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer at de ikke har oversikt over det etniske mangfoldet i virksomheten, fordi de ikke registrerer informasjon om det. Av dem som har oversikt svarer 52 prosent at de ikke har noen mørkhudede ansatte i sine investeringsteam, skriver AMWatch.

– Tallene er veldig, veldig lave. Dette ligger ikke langt fremme i kapitalforvalternes bevissthet, men det burde det, sier Nick Samuels, leder for innsikt hos Redington.

Underrepresentasjonen forklares med en kombinasjon av at det finnes få kandidater, at lite mangfoldige arbeidsgivere er lite attraktive for minoriteter og en gjenspeiling av eksisterende uilikheter i samfunnet.

Til sammenligning blir kjønnsbalansen overvåket i tre av fire selskaper i undersøkelsen.

I Storbritannia har tilsynsmyndighetene lagt press på finansbransjen om å skaffe seg oversikt over etnisk mangfold i virksomhetene og gitt beskjed om at mangfoldet må økes.

– Det vi gjør er å sette søkelyset på kapitalforvalterne for å påvirke dem til, og promotere, å ansette mer mangfoldige investeringsteam. Vi kan påvirke med store summer, og dersom utviklingen ikke år den veien vi ønsker over tid kan vi trekke kapitalen ut. Vi ønsker ikke å gå for hardt til verks med en gang, sier Samuels.

Hanne Bjurstrøm mener bankene har en lang vei å gå i rekrutteringsarbeidet

Storebrand vil ha klimanøytrale leverandører innen fem år

Gjensidige har egen strategi for mangfold: Helt avgjørende for å skape verdier 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også