FinansWatch

Fana Sparebank lanserer Grønt boliglån

– Som bank har vi et særlig ansvar. Det er gjennom våre utlån at vi har størst mulighet til å bidra til det grønne skiftet, uttaler administrerende direktør Lisbet K. Nærø i en pressemelding fra Fana Sparebank.

Administrerende direktør Lisbet K. Nærø i Fana Sparebank. | Foto: Fana Sparebank

– Vi kan påvirke og stimulere til finansiering av tiltak som er med på å redusere karbonfotavtrykket, og samtidig utelukke virksomheter som handler i strid med miljømålene, legger Nærø til.

Ifølge meldingen har Fana Sparebank de siste årene arbeidet for å redusere egne utslipp.

I pressemeldingen står det:

«Banken er klimanøytral, og var i 2019 en av 132 banker fra hele verden som dannet FNs Klimainitiativ innen Finans. Banken er også knyttet til FNs Global Compact, som arbeider for ansvarlig næringsvirksomhet. Fana Sparebank arrangerer hvert år Nattevandring for FNs bærekraftsmål i Bergen i samarbeid med Bergen Næringsråd og Bergen kommune.».

Banken skriver at tanken bak Grønt boliglån er å belønne tiltak som reduserer karbonfotavtrykket og er et lån som gis til kunder som benytter et eller flere tiltak for å redusere energiforbruket.

– Samfunnsansvar er en viktig del av bankens identitet, og det å utvikle mer bærekraftige produkter er en naturlig del av dette samfunnsansvaret, uttaler Ann Kristin Tveit, direktør for personmarked i Fana Sparebank, i meldingen fra banken.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch