Teknofond-satt på vent

Norwegian.Ai hadde mål om å komme opp i 1 milliard kroner. Men nå er modellen gjort om og det er ingen aktivitet rundt fondet.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Våren 2017 var målet å artificial intelligence-fondet Norwegian.AI opp i 1 milliard kroner. Tre år senere er fondet satt på pause, skriver Finansavisen.

Årsaken er at fondet ikke fant noen norske selskaper å investere i.

– Norwegian Ai ble satt på hold. Bakgrunnen var at kapitalen som var kommitert fra kinesiske investorer ikke kunne investere i amerikanske selskaper på grunn av restriksjoner, så grunnlaget for første lukking av fondet falt bort, sier Fredrik Winther, adm. direktør i Katapult Group, til Finansavisen.

I januar 2019 endret fondet navn til Katapult Fund, og gjorde investeringer for til sammen 250 millioner kroner utenfor Norge.

– Siden 2017 er erfaringen at AI er blitt mer integrert i de fleste avanserte teknologiselskaper. Det er ikke lenger like relevant som separat eller selvstendig vertikal, og dermed heller ikke like relevant som en investeringshypotese i seg selv, sier Winther.

I stedet for å bygge opp fondet videre, ble modellen gjort om på slik at investeringene er strukturert som syndikeringer sammen med enkelte partnere.

– For tiden er det altså ikke noen aktivitet rundt fondet. Vi vil se an i hvilken form disse investeringene skal videreføres på sikt. Flere av selskapene det ble investert i går for øvrig bra, sier han til Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også