FinansWatch

KLP klager over anbudstap til Vestland fylkeskommune

Etter en anbudsrunde angående pensjonsordningen til Vestland fylkeskommune,  besluttet fylkestinget å tildele kontrakten for tjenestepensjon for sine ansatte til Storebrand. Den avgjørelsen har KLP klaget på. I tillegg fikk kapitalforvalteren et avkastningsresultat på 6,7 milliarder kroner i tredje kvartal.

Konsernsjef Sverre Thornes i KLP. | Foto: KLP (pressebilde)

KLP fikk et avkastningsresultat på 6,7 milliarder kroner etter tredje kvartal. Dette tilsvarer en avkastning på 3,2 prosent. Den verdijusterte avkastningen ble på 1,4 prosent hittil i år. Premieinntekter beløp seg til  26,2 milliarder kroner i tredje kvartal, skriver KLP i en pressemelding.

– Vi gleder oss over et godt 3. kvartal med stabil drift og god avkastning til våre kunder til tross for de store utfordringer som blant annet den globale smittesituasjonen gir økonomiene, sier konsernsjef Sverre Thornes i meldingen.

KLP Bedriftspensjon AS er solgt til DNB Livsforsikring AS. Aksjene ble overdratt 22.september.

I tredje kvartal har KLP Banken utstedt nye grønne lån for totalt 418 millioner kroner. Det største lånet gikk til nye elektriske ferger. KLP Banken har hittil lånt ut nærmere 1,7 milliarder kroner til bærekraftige prosjekter i kommunene.

KLP styrket egenkapitalen i tredje kvartal ved at det ble innbetalt 1,2 milliarder kroner i egenkapitaltilskudd og kapitalforvalteren har en forvaltningskapital i konsernet på 790 milliarder kroner.

Klaget til Vestland fylkeskommune over anbudstap

Etter en anbudsrunde med sin pensjonsordning, besluttet fylkestinget i Vestland fylkeskommune å tildele kontrakten for tjenestepensjon for sine ansatte til Storebrand. KLP har klaget på avgjørelsen overfor fylket. 

Storebrand: – Markedet for innskuddspensjon preges av sterk konkurranse

KLP Bedriftspensjon selges til DNB 

Forvaltningskapitalen til KLP krympet med 2,7 milliarder i første kvartal  

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch