FinansWatch

Obligo starter infrastrukturfond på 600 mill.

Investeringsselskapet Obligo utlover mellom syv og ni prosent avkastning i nytt fond som først og fremst retter seg til pensjonskasser.

Foto: NTB scanpix, Obligo Group

Obligo har nylig hentet inn 600 millioner som skal investere i infrastrukturprosjekter, som vindparker, transport og fibernettverk, både lokalt og globalt.

– De seneste årene har vi løpt land og strand rundt for å lære opp nordiske pensjonskasser, stiftelser og «family offices» om infrastrukturinvesteringer, sier konsernsjef Jørgen Pleym Ulvness i Obligo Group til Finansavisen.

Hovedmålgruppen er ifølge Pleym Ulvness mellomstore pensjonskasser som trenger hjelp til å navigere i dette markedet. Det henger sammen med at inntil nylig har forvaltere i Norden ikke har hatt mandat til å investere mer en én prosent i infrastruktur, mens tilsvarende sum i utlandet ofte er på tre-syv prosent.

– Tegningen i fondet vårt viser at interessen er høy og økende, sier Pleym Ulvness.

Hva gjelder forventer avkastning forteller adm. direktør Christian Dovland i Obligo Investment Management avisen at de deler inn infrastrukturinvestering i tre grupper: kjerneinfrastruktur, «value add» og opportunistiske investeringer som henholdvis er tenkt å gi en avkastning på 6–8 prosent, 9–11 prosent og 12–18 prosent.

– Vi ønsker imidlertid ikke å ta så høy risiko og vi fokuserer hovedsakelig på samfunnskritisk infrastruktur. Derfor har våre investeringer en årlig forventet avkastning på mellom syv og ni prosent, sier Dovland til Finansavisen.

Konserndirektør i Storebrand: – Med vårt nye lobbykriterium viser vi at en klimafiendtlig virksomhet får konsekvenser

VFF: Fortsatt store kjønnsforskjeller i fondssparing 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch