FinansWatch

Kapitalforvalteren Argentum halverte inntektene i fjor

I årsrapporten for 2019 skriver Argentum at korona med påfølgende økonomiske konsekvenser påvirker porteføljen til konsernet negativt. Men at «det fortsatt er for tidlig og ikke minst vanskelig å kvantifisere i beløp hvor stor effekten er».

Joachim Høegh-Krohn er administrerende direktør i det statlige investeringsselskapet Argentum. | Foto: Argentum Asset Management

Finansavisen skriver at inntektene for Argentum i 2019 var like over 763 millioner kroner, hvor av 760 millioner var gevinst på private equity-investeringer. Inntekten var året før på over 1,5 milliarder kroner, og ifølge avisen var omtrent hele inntjeningen også da fra private equity-gevinster.

– 2019 var et rekordår med spesielt høye realisasjoner blant annet fra Spotify og iZettle. Selv om 2019 ikke kan måle seg med foregående år, var det fortsatt et godt år for oss, skriver kommunikasjonsdirektør Ingibjörg Meyer-Myklestad i Argentum i en e-post til Finansavisen.

Avisen skriver at Argentum i årsrapporten trekker frem at konsekvensene av koronapandemien er «økt likviditetsmessig usikkerhet fordi planlagte realiseringer i porteføljen blir utsatt og svekket likviditet».

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch