FinansWatch

ABG med sterkeste andre kvartal siden 2007

Fire noteringoppdrag i Oslo i løpet av andre kvartal satte sport i resultatet til investeringsbanken ABG Sunndal Collier. Driftsinntektene økte med drøyt 60 millioner til 407,5 millioner kroner.

Jonas Ström i ABG leverer knallsterke tall i andre kvartal. | Foto: ABG Sunndal Collier

– Jeg er veldig fornøyd med å rapportere de sterkeste andrekvartallstallene siden 2007, innleder konsernsjef Jonas Strøm sin kommentar i investorpresentasjonen.

Inntektsøkningen på 18 prosent ser Strøm som en enorm prestasjon i et kvartal der usikkerheten sjelden har vært større, og fremholder spesielt selskapets innsatser i egenkapitalmarkedet, med børsnoteringen av videokonferanseselskapet Pexip som juvelen i kronen.

Resultat før skatt i andre kvartal endte på 112,2 millioner kroner. Det var en oppgang på 30 prosent fra 86 millioner kroner samme periode 2019.

Driftsmarginen i første halvår endte på 23 prosent og nettoinntektenen i samme periode er opp med 20 prosent.

– Dette er en massiv prestasjon, ettersom vi sjelden har møtt et høyere usikkerhetsnivå enn det som har vært tilfelle dette kvartalet, sier konsernsjefen.

ABG var en av tilretteleggerne da Pexip i mai ble den største noteringen av et it-selskap noensinne på Oslo Børs.

I tillegg har ABG vært involvert i tre noteringer på Merkur Marktes og den finansielle restruktureringen av Norwegian. 

Og oppdragene har fortsatt inn i tredje kvartal, opplyses det. ABG var en av tilretteleggerne da Mercell, som lager digitale plattformer for offentlige anskaffelser, gikk på børs mandag denne uken.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch