FinansWatch

Kapitalforvaltning

Investorer rømmer fra amerikanske høyrisikofond

Pengene haqr rent ut av amerikanske fond som kjøper høyrisikoobligasjoner den siste tiden. Forrige uke endte nettosalg på 4,86 milliarder dollar. Det er det høyeste nivået siden koronatoppen i midten mars.

Nettotegnet norske fond for nesten ti milliarder i august

Nordmenn putter fortsatt mer inn i norske fond enn hva de tar ut, men ikke i samme tempo som under sommeren. Nettotegningen i august endte på 1 milliard kroner, ned fra 2,3 millarder kroner i juli. Totalt ble det nettotegnet fond for 9,7 millarder kroner.

Handelsbanken endrer vellykket gevinstdelingssystem

BAKGRUNN: Helt siden 1973 har Handelsbanken satt av penger til et gevinstdelingssytem i stiftelsen Oktogonen. Det har gjennom årene sikret personalet både gode pensjonsutbetalinger og inflytelsese over banken. Men nå er det slutt. I fremtiden vil utbetalinger skje til de ansatte direkte.

Forvalter har sterk tro på banksektoren

Tre av de største investeringene til Fondsfinans Utbytte er i banksektoren og utgjør 20 prosent av porteføljen. Forvalter Harald Berge sier det er vanskeligere å finne gode investeringsmuligheter, men mener bank skiller seg ut.

KLP-direktør føler seg godt forberedt på en tøff høst

Ifølge konserndirektør Aage Schaanning er den største utfordringen fremover det lave rentenivået. – KLP er forberedt på at avkastningen fremover vil svinge, men god soliditet og diversifiserte porteføljer gjør oss forberedt til å takle dette, sier han til FinansWatch.

DNB avvikler fondet DNB Navigator

Fondet har brorparten av investeringen i BW Offshore og annen oljevirksomhet, og har hatt en negativ avkastning på 41 prosent hittil i år.