FinansWatch

Kapitalforvaltning

Danske Bank har vind i seilene etter opprykk i antall kapitalmarkedstransaksjoner

Dette feltet har vært dominert av Carneige, Nordea og Seb, med Danske Bank lengre ned på listen. Det er imidlertid i ferd med å endre seg fordi Danske Bank har fått med tak på det nordiske markedet. På en liste over de tre første kvartalene i 2020, forfattet av analysehuset Dealogic, havner Danske Bank som nummer to blandt nordiske banker med 46 transaksjoner til en samlet verdi av 1674 millioner euro.

Et hundretalls fond kan stå i fare for Brexit-avvikling

Fond basert i Storbritannia kan risikere å bli avviklet i Norge ved nyttår dersom forvalteren ikke oppdaterer sine tillatelser i Norge. Nøyaktig hvor mange av de 400 britiske fondene som markedsføres i Norge som står i faresonen er vanskelig å si sikkert.

– De færreste har helt taket på hva ESG dreier seg om

Hovedpulsåren i ESG-investeringer er at de også skal stå seg om femten til tyve år og løse et problem i fremtiden. – Derfor må vi tenke hvilke trender som ligger langt der fremme, sier Hannah G. Jacobsen, en del av investeringsteamet i Summa Equity.

Carneo vil kjøpe seg inn i Norge

Den svenske kapitalforvalteren Carneo måtte sette oppkjøpsplanene sine på pause da pandemien inntraff. Men nå har de kikkerten rettet mot Norge, og oppkjøp her til lands.

Storebrand proklamerer enda en ny bærekraftsseier

Storebrand ble i helgen kåret til et av verdens 10 prosent mest bærekraftige børsnoterte selskape, ifølge Dow Jones Sustainability index. Konserndirektøren for bærekraft i Storebrand, Karin Greve Isdahl, avviser at bærekraftsfokuset går på bekostning av andre virksomhetsområder eller ligner på grønnvasking.

Nets fusjonerer med Nexi

Nets og Nexi har inngått en bindende avtale om fusjon og blir dermed blant de største betalingsformidlerne i Europa.

Fana Sparebank lanserer Grønt boliglån

– Som bank har vi et særlig ansvar. Det er gjennom våre utlån at vi har størst mulighet til å bidra til det grønne skiftet, uttaler administrerende direktør Lisbet K. Nærø i en pressemelding fra Fana Sparebank.

Nordnet skal børsnoteres i løpet av året

Den klassiske bjellesermonien skal gjennomføres digitalt i år og Anders Skar ser frem til den økte synligheten en børsnotering gir. – Det vil nok oppfattes som et offensivt trekk, sier han til FinansWatch.

Teknofond-satt på vent

Norwegian.Ai hadde mål om å komme opp i 1 milliard kroner. Men nå er modellen gjort om og det er ingen aktivitet rundt fondet.

KLP skjermer kundene for de svake resultatene hittil i år

– Vi bruker fra bufferen vi har bygget opp gjennom gode år, for å stabilisere resultatet mot kundene, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP til FinansWatch. Han kan samtidig glede seg over gode resultater for tredje kvartal isolert sett og tror på et solid årsresultat.

KLP klager over anbudstap til Vestland fylkeskommune

Etter en anbudsrunde angående pensjonsordningen til Vestland fylkeskommune, besluttet fylkestinget å tildele kontrakten for tjenestepensjon for sine ansatte til Storebrand. Den avgjørelsen har KLP klaget på. I tillegg fikk kapitalforvalteren et avkastningsresultat på 6,7 milliarder kroner i tredje kvartal.