Trygs topplinje opp andre kvartal

Torsdag morgen offentliggjorde forsikringsselskapet sine resultater. 
GODE PREMIEINNTEKTER: Norgessjef i Tryg, Espen Opedal forteller at selskapets premieinntekter for andre kvartal på rad er over tre milliarder. | Foto: Pr / Tryg
GODE PREMIEINNTEKTER: Norgessjef i Tryg, Espen Opedal forteller at selskapets premieinntekter for andre kvartal på rad er over tre milliarder. | Foto: Pr / Tryg

Tryg Norge leverte et forsikringsresultat på 376 millioner kroner, hvilket er en nedgang fra 579 millioner kroner. Forsikringsselskapet skriver i en pressemelding at økte skatekostnader i privatmarkedet trekker ned resultatet, til tross for at topplinjen går opp i kvartalet.

– Vi er fornøyd med premieinntektene til Tryg i Norge, og for andre kvartal på rad er på over tre milliarder kroner, sier norgessjef Espen Opedal i pressmeldingen. 

Premieinntektene utgjorde 3.148 millioner kroner i andre kvartal, opp fra 2.998 fra samme periode i fjor. Dette tilsier en økning på 5 prosent. 

Skadeutbetalingene økte også i kvartalet, sammenliknet med samme periode i fjor og utgjorde 2.391 millioner kroner. Kostnadene blir dratt opp fra skader som kom i årets første kvartal. 

– Vi hadde også et godt andre kvartal i 2023, med betydelig lavere skadekostnader, og årets andrekvartals-tall må sees i lys av dette, sier Opedal.

Selskapets combined ratio er på 88,1, en økning fra 80,8 samme periode i fjor. Combined ratio viser forholdet mellom selskapets erstatningsutbetalinger og kostnader, og premieinntekter. Kostnadsgraden var på 12,1 i kvartalet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også