If: 1 av 10 vurderer å si opp enkelte av forsikringene sine

Nordmenn er mer bekymret for egen økonomi enn tidligere, og urovekkende mange vurderer å si opp forsikringene sine for å spare penger, viser undersøkelse. 
av SYNNØVE PRYTZ BERSET

En undersøkelse blant over 1000 respondenter i Norge, gjennomført av Sentio Research Norge på vegne av If, viser en økt bekymring for personlig økonomi blant nordmenn. 

Undersøkelsen viser at flere leter etter måter å spare på, og at kun halvparten av oss er sikre på at vi klarer å beholde boligen om vi blir rammet av sykdom eller dødsfall i familien. 

Dersom utgiftene øker ytterligere, er det ingen tvil om hva nordmenn vil kutte først: Restauranter og uteliv (62 %), ferier (54 %) og fritidsaktiviteter (38 %). Men hele 1 av 10 (11 %) vil også vurdere å kutte i forsikringene sine, og det bekymrer If.

– 1 av 10 sier de vurderer å si opp enkelte av forsikringene sine. Dette til tross for at nettopp disse forsikringene vil sikre både dem og familien, hvis livet brått blir snudd på hodet grunnet sykdom, uførhet eller død, sier leder for personforsikringer Kristine Sandvik i If i en pressemelding, og legger til at å si opp forsikringen for å spare penger kan få en høy pris. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også